DEFEA 2020: Σημείο αναφοράς για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

DEFEA 2020: Η επιστροφή της ελληνικής έκθεσης για την αμυντική βιομηχανία είναι πια γεγονός. Διαβάστε λεπτομέρειες από την παρουσίασή της.
 
Την έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας και Αμυντικών Συστημάτων DEFEA – Defence Exhibition Athens, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, η εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ROTA ΑΕ και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ). Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Metropolitan EXPO, 22 έως 24 Ιουνίου 2020.
Η DEFEA, μέσω της οποίας επανατοποθετείται η Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών αμυντικών εκθέσεων, θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία αλλά και σε εκδήλωση με ευρύτερη περιφερειακή εμβέλεια για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν αμυντικά συστήματα ξηράς, θάλασσας και αέρα σε ένα απόλυτα εξειδικευμένο κοινό από την ελληνική και διεθνή κοινότητα.
DEFEA ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η DEFEA είναι μια έκθεση που λείπει χρόνια από την Ελλάδα και έρχεται να αναδείξει και να προβάλει τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
«Με την έκθεση αυτή συμβάλουμε επίσης στο να αναδειχθούν οι εξελίξεις που συντελούνται στον παγκόσμιο χάρτη της αμυντικής βιομηχανίας, και φέρνουμε την αμυντική μας βιομηχανία στο προσκήνιο και την βοηθούμε να βρει την θέση της σε αυτό το χάρτη» δήλωσε ο ΥΕΘΑ προσθέτοντας πως: «Παράλληλα ενισχύουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία μέσω της σύναψης νέων επιχειρηματικών συμφωνιών και την διασύνδεση τους με την διεθνή αγορά. Έτσι ενισχύουμε άμεσα την ελληνική οικονομία και επιβεβαιώνουμε την πορεία της επανάκαμψης της».
DEFEA ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Η Ελλάδα λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης υποχρεούται να διαθέτει ισχυρές Ένοπλές Δυνάμεις και για να γίνει αυτό χρειάζεται ισχυρή αμυντική βιομηχανία σημείωσε ο Ευ. Αποστολάκης και στην συνέχεια δήλωσε ότι «έχουμε καταφέρει με στοχευμένες κινήσεις να αποδείξουμε περίτρανα πως οι σχέσεις Ενόπλων Δυνάμεων και εταιρειών παραγωγής αμυντικού υλικού δεν είναι μια σχέση εξάρτησης, είναι μια σχέση σεβασμού, συνεργασίας και διαφάνειας, η οποία μπορεί και πρέπει να είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές».
DEFEA ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΡΟΖΟΛΗΣ
Ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής δήλωσε ότι: «Η DEFEA έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό. Η Ελλάδα και η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ) ξαναμπαίνουν δυναμικά μετά από δέκα χρόνια απουσίας, στον παγκόσμιο χάρτη των Αμυντικών Εκθέσεων». Παράλληλα συμπλήρωσε: «Η DEFEA θα δώσει τώρα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία την ευκαιρία να προβάλλει τα προϊόντα της με τον καλύτερο τρόπο στην εγχώρια και διεθνή αγορά και να αναπτύξει συνεργατικά σχήματα με τις μεγαλύτερες ξένες αμυντικές βιομηχανίες».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ