Όταν οι νέοι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τη χώρα: Ο Ανδρέας Στεργίου – υποψήφιος Δήμαρχος Αργιθέας στο Αrmynow.net

To Armynow.net μια εβδομάδα πριν τις εκλογές παρουσιάζει έναν νέο άνθρωπο  τον Ανδρέα Στεργίου υποψ. Δήμαρχο Αργιθέας Καρδίτσας και την συνειδητή επιλογή του αντί να παραμείνει στην Αθήνα να δώσει τη μάχη για να αλλάξει ρότα ο τόπος καταγωγής του

 

Οι πολιτικές κόντρες και μάχες της κεντρικής πολιτικής σκηνής έχουν επισκιάσει το γεγονός ότι οι εκλογές της άλλης Κυριακής δεν αφορούν μόνο την επικράτηση ή την επιβίωση των κομμάτων.

Οι δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν είναι εξίσου σημαντικές καθώς στις μικρές τοπικές κοινωνίες δίνεται η πραγματική μάχη της άλλης Ελλάδας της καθημερινότητας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ο καθημερινός αγώνας με μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι πόλεων και χωριών και που αναδεικνύουν την αληθινή ανάγκη να αλλάξουν πράγματα και νοοτροπίες σε αυτόν τον τόπο ώστε να μπορέσει να ξεμπλοκαριστεί και να πάει μπροστά. Και αν στις μεγάλες πόλεις οι δυνατότητες λόγω μεγέθους αλλά και ανθρώπινου δυναμικού είναι σαφέστατα μεγαλύτερες στα χωριά της επαρχίας δε μιλάμε απλά για δυσκολίες αλλά κυριολεκτικά για αγώνα ύπαρξης.

Κι όμως η επαρχία και τα χωριά της θα μπορούσαν να περάσουν από την εγκατάλειψη στην ανάπτυξη δίνοντας πολλές δυνατότητες και στους νέους ανθρώπους να δώσουν άλλη πνοή.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Το armynow.net θέλοντας να αναδείξει τέτοιες περιπτώσεις και προσπάθειες που γίνονται αλλά δεν ακούγονται μίλησε με έναν πραγματικά νέο άνθρωπο και μάλιστα παιδί της Αθήνας τον Ανδρέα Στεργίου αλλά με καταγωγή από τον Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία μαζί με άλλους συντοπίτες του να δώσουν μάχη και να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την κατάρτισή τους για να αλλάξει ρώτα ο τόπος τους.

Μόλις 33 χρονών επαγγελματίας και επιστήμονας παρά τις εξασφαλίσεις που μπορεί κάποιος να πει ότι έχει στην Αθήνα έκανε μια συνειδητή επιλογή ζωής και κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος στα χωριά της Αργιθέας Καρδίτσας. Μοναδικός σκοπός να βοηθήσει τον τόπο καταγωγής του με τον οποίο έχει συνδεθεί βιωματικά από μικρό παιδί.

ΑΝΘΗΡΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ
ΑΝΘΗΡΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ

Με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια συγκρότησε μια ομάδα ανθρώπων από όλο το φάσμα των ηλικιών και όλων των κομματικών αποχρώσεων με στόχο να δώσουν προοπτική στις 20 κοινότητες που συγκροτούν τον Δήμο με έδρα το Ανθηρό. Ενέργεια δύσκολη αν αναλογιστεί κανείς ότι ουσιαστικά στο Δήμο υπάρχουν 400 με 500 μόνιμοι κάτοικοι και την ίδια στιγμή έχει περίπου 4.000 ψηφοφόρους διεσπαρμένους σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη κ.α.).

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

«Η Αργιθέα, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία και τις προδιαγραφές που θα μπορούσαν να την καταστήσουν πρότυπο ήπιας τοπικής ανάπτυξης και έναν τόπο ελκυστικό για εγκατάσταση, οικονομική δραστηριότητα, αλλά και κορυφαίο προορισμό επισκεπτών πανελλαδικής κλίμακας, καθώς αποτελεί μία γεωφυσική οντότητα με αδιαμφισβήτητα στοιχεία μοναδικότητας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Ιδρυτική Διακήρυξη της δημοτικής παράταξης «ΑΡΓΙΘΕΑ Νέα Εποχή».

«Το θέμα μας είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο, να τον κινητοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που υπάρχει ώστε να αξιοποιηθεί σε αναπτυξιακές δράσεις» θα μας πει ο ίδιος ο Ανδρέας Στεργίου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Η περιοχή διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα αρκεί να αξιοποιηθούν, συμπληρώνει και τα απαριθμεί: Φυσικά τοπία αλπικών προδιαγραφών, στρατηγική θέση, ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, αξιοσημείωτος πρωτογενής τομέας, υψηλή τοπική αρχιτεκτονική, πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο, ιστορικά σημεία αναφοράς, ξεχωριστά τοπόσημα, αυθεντικά λαογραφικά γνωρίσματα, θρησκευτικά μνημεία, συνθέτουν σωρευτικά και εμφατικά μία πολλά υποσχόμενη αναπτυξιακή κατεύθυνση.

«Ωστόσο, συμπληρώνει, η περιοχή μας, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, στερούμενη ακόμη και σήμερα, βασικών υποδομών απαραίτητων για την πρόοδό της καθώς η μέχρι σήμερα νοοτροπία που ακολουθείται είναι μακριά από τις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας σε ένα τόπο. Γι’ αυτό δεν αρκεί απλά μια διαχείριση της κατάστασης αλλά να υπάρξει πλέον προοπτική. Αυτό όμως απαιτεί να αλλάξουν οι νοοτροπίες και μπει σε πρώτο πλάνο η αποτελεσματικότητα, η ικανότητα και ο προσανατολισμός».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

«Οι δυσκολίες δεν είναι μικρές αλλά η Δικλείδα ασφαλείας στο νέο εγχείρημα αποτελούν οι ίδιοι οι άνθρωποι που συναποτελούν την παράταξη. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την αυτοδιοικητική εμπειρία των παλαιότερων και τη διάθεση και τις ιδέες των νεότερων» σημειώνει καταλήγοντας.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗΗ ΑΡΓΙΘΕΑ

Γι’ αυτό η παράταξη του Ανδρέα Στεργίου έχει καταθέσει συγκεκριμένους στόχους που θα επικεντρωθεί αν αναλάβει τη Διοίκηση του Δήμου. Συγκεκριμένα:

  • Πρωταρχικό μέλημα οι μόνιμοι κάτοικοι.
  • Έμπρακτη στήριξη των οικογενειών που παραμένουν στην περιοχή.
  • Έμφαση στην καθημερινότητα, αντιμετωπίζοντας άμεσα και αποτελεσματικά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
  • Αντιμετώπιση της εσωτερικής προσπελασιμότητας & συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου.
  • Άρση του ψηφιακού και επικοινωνιακού αποκλεισμού.
  • Ενεργοποίηση όλων των απόδημων Αργιθεατών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Διασφάλιση ενεργού ρόλου στη νέα γενιά.
  • Αξιοποίηση των αναλλοίωτων φυσικών χαρακτηριστικών της Αργιθέας, ως μοχλό τοπικής ανάπτυξης.
    Θέσπιση της ορεινότητας, ως συγκριτικό στρατηγικό πλεονέκτημα.
  • Σεβασμός στο περιβάλλον.
  • Εξασφάλιση της βιωσιμότητας της περιοχής με βάση την αειφορία.
  • Κοινωνική μέριμνα, πρόνοια & φροντίδα για όλους.
  • Στήριξη του πρωτογενούς τομέα & της τοπικής επαγγελματικής δραστηριότητας.
  • Παροχή κινήτρων για την επιχειρηματικότητα, με έμφαση στη νεανική & γυναικεία στα πλαίσια της συνεργατικής λογικής & της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας.
  • Καθιέρωση της περιοχής ως κορυφαίο εναλλακτικό τόπο προορισμού και υπερτοπικό σημείο αναφοράς.
    Διαμόρφωση «ταυτότητας» της περιοχής & των προϊόντων της, με στόχο την προοπτική άνθησης του αγροτουρισμού & των ήπιων μορφών τουρισμού.
  • Ισχυροποίηση του διεκδικητικού πλαισίου, της δικτύωσης & της παρουσίας του Δήμου στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
  • Άντληση ευκαιριών από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.
  • Αξιοποίηση του πολιτιστικού, λαογραφικού & ιστορικού πλούτου, ως πυλώνα εξωστρέφειας και προβολής.
  • Υιοθέτηση συμμετοχικών μοντέλων διοίκησης & φιλοσοφίας συνεργιών.
  • Ειλικρινής συνεργασία με την Ομοσπονδία & τους πρωτοβάθμιους συλλόγους.
  • Αναγνώριση της προσφοράς & των διαχρονικών αγώνων των διατελεσάντων αιρετών & εθελοντών στελεχών της περιοχής.
    Εισαγωγή στοιχείων νέου Δημόσιου Μάνατζμεντ στη διοικητική οργάνωση.
  • Εξασφάλιση της διαφάνειας & της χρηστής διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.
  • Εμπιστοσύνη στο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου.
  • Χρήση των ψηφιακών μέσων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ