Αεροπυρόσβεση και αεροδιακομιδές από μέσα της ΠΑ τον Ιούνιο

Τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους στον τομέα της αεροπυρόσβεσης αλλά και τις αεροδιακομιδές τον Ιούνιο.
 
Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, τον Ιούνιο, τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν και πάλι δίπλα στους πολίτες που είχαν ανάγκη. Τόσο στο χώρο της κατάσβεσης, οι φωτιές ξεκίνησαν από νωρίς, όσο και στον τομέα των αεροδιακομιδών, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας έκαναν ρεκόρ.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ για το μήνα Ιούνιο, τα πυροσβεστικά μέσα της ΠΑ CL-415, CL-215 και PZL για αεροπυρόσβεση και επιτήρηση πραγματοποίησαν 77 εξόδους και 147,4 ώρες πτήσης.
Στον τομέα των αεροδιακομιδών, αεροσκάφη C-27J, C-130, SP, AB-205, και AB-212 πραγματοποίησαν 81 αποστολές όπου μετέφεραν 105 κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, και έκαναν 199,3 ώρες πτήσης.
Την ίδια ώρα, ελικόπτερα Super Puma καθώς και AB-205 πραγματοποίησαν 8 εξόδους σε ξηρά και θάλασσα για τον εντοπισμό και διάσωση αγνοούμενων. Τα μέσα της ΠΑ εντόπισαν και διέσωσαν 61 άτομα που αγνοούνταν, τα 59 σε συνεργασία με άλλους φορείς (Λιμενικό Σώμα ΕΚΑΒ, ιδιωτικά πλοία κ.ά.), συμπληρώνοντας 11,3 ώρες πτήσεως.
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑ ΙΟΥΝΙΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ