ΓΕΑ: Αλλαγή φρουράς στην Διοίκηση του Εργοστασίου Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού – ΦΩΤΟ

Παρουσία του Διοικητή ΔΑΥ πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης του Εργοστασίου ΜΜ και ΕΕ Αράξου με τον Αντισμήναρχο (ΜΑ) Ιωάννη Φλώρο να αναλαμβάνει καθήκοντα
 
 
 
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Εργοστασίου Μεταφορικών Μέσων & Επίγειου Εξοπλισμού (ΜΜ & ΕΕ) Αράξου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Αθανάσιου Σαββόπουλου. Η Διοίκηση πέρασε από τον  Σμήναρχο (ΜΑ) Δημήτριο Ντρέ στον Αντισμήναρχο (ΜΑ) Ιωάννη Φλώρο.
Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διατελέσαντες Διοικητές της Μονάδας, απόστρατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΜ ΚΑΙ ΕΕ ΑΡΑΞΟΥ

Ποιο είναι το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου

ΕΜΒΛΗΜΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΜ ΚΑΙ ΕΕ
Έμβλημα

«Νόει το Πραττόμενον»
(Να έχεις συναίσθηση των πράξεών σου)
(Βίας ο Πριηνεύς, 625-540 π.χ., Εκ των 7 σοφών της αρχαίας Ελλάδας)
Θέση: Βρίσκεται στη Β.Δ. Πελοπόννησο, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, στον Νομό Αχαΐας πλησίον του ακρωτηρίου Άραξος και του ομώνυμου χωριού. Γειτνιάζει με την 116 Πτέρυγα Μάχης και απέχει περίπου 40 χλμ. από την πόλη των Πατρών.
Έτος Συγκρότησης: 1981
Υπαγωγή: Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης.

Αποστολή

Η αποστολή του Εργοστασίου είναι η εκτέλεση επιθεωρήσεων, επισκευών και τροποποιήσεων επιπέδου Εργοστασίου σε οπλικά συστήματα και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), η κατασκευή εξαρτημάτων – συστημάτων για τις Μονάδες της ΠΑ και η παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τις Μονάδες ή τρίτους.
Στo πλαίσιο αυτό εκτελούνται τεχνικές επιθεωρήσεις, μερικές και γενικές επισκευές σε οχήματα και κινητήρες, σε επίγεια μέσα και διακεκριμένα εξαρτήματα αεροσκαφών, σε Α/Α όπλα, καθώς και σε σωστικά μέσα. Επίσης εκτελούνται επιφανειακές και θερμικές κατεργασίες και εκπονούνται μελέτες για τροποποιήσεις και κατασκευές εξαρτημάτων και συστημάτων τόσο για επίγειο όσο και για αεροπορικό υλικό.

Ιστορία

Το Εργοστάσιο Αράξου συγκροτήθηκε στις 8 Ιουλίου 1981 ως Αεροπορικό Απόσπασμα ΚΕΑ ΑΡΑΞΟΥ. Το 1984 αναβαθμίστηκε σε Ανεξάρτητη Σμηναρχία (203 ΚΕΑ) και το 1987 μετονομάστηκε σε Εργοστάσιο ΜΜ κ ΕΕ Αράξου. Στις 6 Δεκεμβρίου του 1989 εγκρίθηκε ο Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας του Εργοστασίου Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού (ΕΡ.ΜΜ κ ΕΕ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ