ΑΔΙΣΠΟ: Απόφοιτοι από Σκόπια, Κύπρο, ΗΠΑ και ΗΑΕ

ΑΔΙΣΠΟ: Το υψηλό επίπεδο της Σχολής αναγνωρίζεται από όλες τις χώρες. 16 Αξιωματικοί αποφοίτησαν από την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

Από τις 20 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε η 3η Εκπαιδευτική Σειρά του Διεθνούς Σχολείου Επιχειρησιακής Σχεδίασης (ΔΙΣΕΣ), με τίτλο ‘’International Joint Operations Planning Course’’, στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στη Θεσσαλονίκη.

Στο σχολείο συμμετείχαν συνολικά 16 Αξιωματικοί από την Κύπρο, τις ΗΠΑ,τα ΗΑΕ, την πΓΔΜ, τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και τα Σώματα Ασφαλείας.

Σκοπός του σχολείου, το οποίο πραγματεύεται τις αρχές και τις διαδικασίες της επιχειρησιακής σχεδίασης, είναι η εξάσκηση των σπουδαστών στην αντιμετώπιση ταχέως εξελισσόμενων καταστάσεων στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Η ταυτότητα της ΑΔΙΣΠΟ

Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας(Φ.022/27/158782/ Σ.4405/25 Ιουλ 2003/ΥΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ/ΔΙΔΥΠ&ΟΡΓ.) συγκροτήθηκε η Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ).

Στις 1Οκτ 2003 εκδόθηκε ο Νόμος υπ΄ αριθ. 3186 (ΦΕΚ230/Τεύχος Πρώτο) για την ίδρυση της Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.

Ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της Σχολής καθορίσθηκε η 9 η Σεπ 2003, ημερομηνία κατά την οποία εκλήθη να φοιτήσει η 1η Εκπαιδευτική Σειρά(Ε.Σ)

 

 

Στις 27 Οκτ 2003 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Σχολής με την παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΕΘΑ.

Αποστολή της Σχολής είναι να παρέχει σε ανώτερους Αξιωματικούς των τριών Κλάδων των ΕΔ, διακλαδική εκπαίδευση επιχειρησιακού και στρατηγικού επιπέδου καθώς και επιμόρφωση σε βασικά θέματα γεωπολιτικής, με σκοπό την προαγωγή της ικανότητάς τους στη σχεδίαση, διεύθυνση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την κατάρτισή τους για την στελέχωση εθνικών και συμμαχικών διακλαδικών στρατηγείων στο εσωτερικό ή εξωτερικό και να τους καταστήσει ικανούς διοικητές και επιτελείς επιχειρησιακών σχηματισμών.

 




 

Επιπλέον, η Σχολή, λειτουργεί και ως επιστημονικός και επιτελικός φορέας, στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, για θέματα Διακλαδικότητας, Άμυνας, Ασφάλειας και Γεωπολιτικής – Στρατηγικής, Εθνικού, Συμμαχικού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου έχει την έδρα της στο στρατόπεδο “Ταξιάρχου Λασκαρίδη Κωνσταντίνου” στη Θεσσαλονίκη, όπου μέχρι το έτος 2003 λειτουργούσε η Ανωτάτη Σχολή Πολέμου του Στρατού Ξηράς.




ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ