Έλληνες Στρατιωτικοί: Δρομολογούνται εξελίξεις για την προσωρινή αποφυλακισή τους

Έλληνες στρατιωτικοί: Οι πληροφορίες που έρχονται από τη πλευρά της Ευρώπης είναι πολύ ενθαρυντικές καθώς υπάρχουν σοβαρές πρωτοβουλίες.

 

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Armynow.net που ήρθαν από την πλευρά υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σε εξέλιξη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την προσωρινή αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Η όλη προσπάθεια συντονίζεται από την ΕΕ και το Ιδιαίτερο Γραφείο του προσφάτως επανεκλεγέντα προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για την πρωτοβουλία αυτή αλλά δεν έχει ακόμα αντιδράσει επισήμως. Πιθανότατα εξέλιξη επί του θέματος θα έχουμε εντός της ερχόμενης εβδομάδος, καθότι υπάρχει έντονη κινητικότητα στο ζήτημα.

Η άνετη επανεκλογή του προέδρου Ερντογάν καθώς και η λήξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης (που έχει επιβληθεί από το καλοκαίρι του 2016) στην Τουρκία σε λίγες ημέρες, υπήρξαν καθοριστικής σημασίας παράγοντες για την ανάληψη της πρωτοβουλίας από πλευράς ΕΕ.

Θα παρακολουθούμε το θέμα κα θα ενημερώνουμε σχετικά με τις εξελίξεις επ’ αυτού προσπαθώντας να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους και συγκρατημένη αισιοδοξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ