Ενώσεις Στρατιωτικών: Τι ζητά η ΠΟΜΕΝΣ από τον Καμμένο εκτός από συνάντηση;

Ενώσεις Στρατιωτικών: Στην πρώτη της επιστολή προς τον Καμμένο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ζητά το “κεφάλι” συνεργάτη του! Δείτε τι λένε

 

 

Το “κεφάλι” του στενού συνεργάτη του Πάνου Καμμένου Συνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη ζητάει ουσιαστικά στην πρώτη της επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).

Πιο συγκεκριμένα, ζητάει από τον   Πάνο Καμμένο να μεριμνήσει ώστε να αλλάξουν τα πρόσωπα που έχουν διοριστεί στη Συμβουλευτική Επιτροπή Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.).

Είναι γνωστό ότι εκεί έχει διοριστεί ως εκπρόσωπος ο πρόεδρος του Αστικού Σωματείου ΠΟΕΣ, Ανέστης Τσουκαράκης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα! Ιδρύθηκε Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών! Τι θα γίνει με την ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη;


Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα, και με την προσαρμογή στο νέο νόμο των Ενώσεων Στρατιωτικών, καθώς και με τη σύσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ως συνδικαλιστικού πλέον σωματείου, δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς ο κ. Τσουκαράκης, καθώς βάσει του νόμου εκπροσωπεί μόνο τα μέλη του δικού του σωματείου.

Παράλληλα, η ΠΟΜΕΝΣ ζητά να υπάρχει και εκπροσώπηση των αποστράτων στον ΕΦΚΑ.

Δείτε τι άλλο ζητούν με την επιστολή τους:

 

 

 Αξιότιμε κ. Υπουργέ

 

  1.             Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε, ότι όπως προκύπτει από το (β) σχετικό, με την υπ’ αριθμ.16/2017 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, συστάθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), η οποία συστήθηκε και λειτουργεί σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο (α) σχετικό.

 

  1. Κατόπιν αυτού, ως η μόνη εναρμονισμένη Ομοσπονδία παρακαλούμε όπως:

 

               α. Ορίσετε ημερομηνία, επίσημης πρώτης συνάντησης, με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, για λεπτομερή ενημέρωση σας.   

 

               β. Μεριμνήσετε για την τροποποίηση του Αριθμ. Δ9/56856/15100 που δημοσιεύθηκε στο Υ.Ο.Δ.Δ. αρ.φύλλου 40/31-1-2017 και αφορά στον Ορισμό Προέδρου και μελών στη μαζί με την πρόβλεψη εκπροσώπου και εκ των αποστράτων Αξκών-Υπξκών συναδέλφων στις εν λόγω επιτροπές.

               γ. Μεριμνήσετε για την τροποποίηση του Ν.4407/2016 στο άρθρο 50 παρ. 12, που αφορά στις εισφορές των μελών της Ομοσπονδίας, ώστε το 1/3 να αποδίδεται στην Ομοσπονδία και τα 2/3 στην εκάστοτε πρωτοβάθμια Ένωση.

  1. Από τις πρώτες στιγμές της συστάσεως της Ομοσπονδίας, γίναμε αποδέκτες εισηγήσεων από Περιφερειακές Ενώσεις για την τροποποίηση του νομικού πλαισίου λειτουργίας τους ώστε να προβλεφθεί να έχουν την δική τους ιστοσελίδα και μ’ αυτό τον τρόπο αφενός να καθίσταται ευκολότερη η επικοινωνία των συναδέλφων με την Ένωση και αφετέρου να προβάλλεται το έργο – δραστηριότητες αυτών.

 

  1. Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα να έχουμε την πρώτη επίσημη συνάντηση μαζί σας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να σας γνωστοποιήσουμε τους κοινούς στόχους που έχουμε για δημοσιοποίηση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων των συναδέλφων στρατιωτικών.   

 

                                                               Με εκτίμηση

 

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

 

             Ο                                               Ο                                                Ο

     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

Επιστολή προς κ. ΥΕΘΑ για σύσταση ΠΟΜΕΝΣ by Panellinia Omospondia Enoseon Stratiotikon on Scribd

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ