«Στρατιωτικά και Ένοπλα Σώματα κατά την Τουρκοκρατία» – Στρατηγός Κωσταράκος

κωσταρακοσ βιβλιο

Κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) το βιβλίο του Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, π. Πρόεδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, με τίτλο «Στρατιωτικά και Ένοπλα Σώματα κατά την Τουρκοκρατία».

Το βιβλίο βασίστηκε στην ιστορική έρευνα που έκανε κατ‘αρχήν προκειμένου να εκφωνήσει στην ΕΜΣ (της οποίας έχει την τιμή να είναι μέλος) τον πανηγυρικό της 25ης Μαρτίου 2020 και αργότερα διαδικτυακά της 25ης Μαρτίου του 2021 με το ίδιο θέμα όταν η αρχική ομιλία αναβλήθηκε λόγω COVID-19.

Βασίστηκε επίσης στην έρευνα για την πανηγυρική ομιλία για τους Μανιάτες στη Τουρκοκρατία που εκφώνησε (διαδικτυακά) τον Μάρτιο 2021 στο σύλλογο των ΟΜΟΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ του οποίου επίσης έχει την τιμή να είναι μέλος.

Το βιβλίο περιγράφει την έννοια της Ένοπλης Εξέγερσης, τις πρώτες εξεγέρσεις κατά την Τουρκοκρατία, τους Αρματωλούς, τους Κάπους και τους Κλέφτες στη Ρούμελη, τον Μωριά και τη Μακεδονία, το Σούλι και τη Μάνη, τα Ελληνικά Μισθοφορικά Σώματα, την εμπειρία της Επτανήσου, τους έμπορους και τους πειρατές των νησιών του Αιγαίου και τελικά τον Ξεσηκωμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ