Σχέδια για κοινές ασκήσεις ελληνικών και αμερικάνικων ΕΔ υπό το βλέμμα του USS Abraham Lincoln

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ «Abraham Lincoln»

Σχέδια για κοινές ασκήσεις των ελληνικών ΕΔ με το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln το οποίο από χθές πλέει στα ελληνικά νερά και στέλνει μήνυμα στην Τουρκία

 

 

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ  δύσκολα θα μείνουν αναπάντητες και δε μιλάμε μόνο σε επίπεδο δηλώσεων και ανακοινώσεων που ήδη έχουν γίνει σε υψηλούς τόνους με κυρίαρχη αυτή του State Department.

Η Τουρκία βέβαια δείχνει να αψηφά προς το παρόν όλες τις προειδοποιήσεις από Ευρώπη και Αμερική να μην προχωρήσει σε παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και να βγάζει γλώσσα.

Μπορεί η επιδίωξη της κυβέρνησης σε πρώτο επίπεδο να θέλει να πετύχει μια καθολική καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από το διεθνή παράγοντα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δε θα μείνει εκεί και ετοιμάζονται να σταλθούν πιο αποφασιστικά μηνύματα.

Ήδη όπως έγινε γνωστό το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln μαζί με όλα τα συνοδευτικά πλοία και τις μονάδες του βρίσκεται από χθες στα ελληνικά ύδατα με επίσημο προορισμό τη Συρία αλλά ουσιαστικά για να δηλώσει την παρουσία του στην Αν. Μεσόγειο.

Το μήνυμα που θέλει να σταλθεί στην Τουρκία από τις ΗΠΑ που έχουν πολλά συμφέροντα στην περιοχή είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείες.

Μάλιστα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο δε θα μείνει στο συμβολισμό με την παρουσία του καθώς υπάρχουν σχέδια ώστε να γίνουν κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις το επόμενο διάστημα. Κάτι που έχει ξαναγίνει φυσικά στο παρελθόν με επιτυχημένα αποτελέσματα.  Μάλιστα, δεν είναι απίθανο το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο να καταπλεύσει με προορισμό την Βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Οι ίδιες πηγές πάντως σχολίασαν και τα όσα ακούστηκαν για τη στάση του ΓΓ  του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την χθεσινή του συνάντηση στην Τουρκία με τον Ερντογάν στην οποία δεν έθεσε το ζήτημα των προκλητικών ενεργειών στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως εξήγησαν η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ ώστε να παρέμβει ο ΓΓ του Οργανισμού. Το γεγονός αυτό αναζωπυρώνει και τα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για πρόθεση των Αμερικανών να κινήσουν διαδικασίες ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ενώ δεν είναι τυχαία και η ενέργεια αμερικανών γερουσιαστών ώστε να αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων. Εξελίξεις που φυσικά δεν θα εκνευρίσουν απλώς αλλά μάλλον θα εξοργίσουν τους Τούρκους που βλέπουν τον απομονωτισμό τους να μεγαλώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ