Τα μυστικά πειράματα των Σοβιετικών με τη χειραγώγηση του νου

Αμερικανικά έγγραφα από τη δεκαετία του ’70 αποκάλυψαν ότι ήταν βέβαιο πως η Σοβιετική Ένωση είχε πειραματιστεί με  την τηλεπάθεια, την ύπνωση και τη διείσδυση στα όνειρα.

 
Μετάφραση – απόδοση : Αναστάσιος Μητρόπουλος, Συνταγματάρχης ε.α.

Μια έκθεση της Αμυντικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA) που βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, αποδεικνύει τους πολυάριθμους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση των ΗΠΑ πίστευε ότι η Σοβιετική Ένωση θα μπορούσε να επηρεάσει μικρές ομάδες ανθρώπων μέσω παραφυσικών μεθόδων.
Η αναφορά με τίτλο “Ελεγχόμενη επιθετική συμπεριφορά” , του 1972, περιγράφει την πρωτοφανή πρόοδο των σοβιετικών στην τηλεπάθεια, τη διείσδυση στα όνειρα και την ύπνωση.
“Έχουν υπάρξει συχνές αναφορές για ασυνήθιστα φώτα που αναβοσβήνουν από σοβιετικά πλοία και αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς, κατά τη διάρκεια αναγνωριστικών αποστολών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το προσωπικό κατά τη διάρκεια νυκτερινών αποστολών, υπέστη προσωρινή τύφλωση ή και αποπροσανατολισμό, από εκπομπές φωτών διαφόρων χρωμάτων και εντάσεων συνεχούς ή διαλείπουσας αναλαμπής», ανέφερε η έκθεση.
Η έκθεση τονίζει ότι τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν ότι οι Σοβιετικοί πειραματίζονταν στη χρήση φωτεινών πηγών ως μέσου “επηρεασμού της συμπεριφοράς” και αυτές οι αναφορές συμπίπτουν χρονικά με μια περίοδο συστηματικής έρευνας για τον έλεγχο του νου στα σοβιετικά εργαστήρια.
Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε το 1968 όταν ένας αξιωματικός νυχτερινής βάρδιας επί του πλοίου HMS Valiant, τυφλώθηκε προσωρινά από μια περίεργη εκπομπή μπλε φωτός από σοβιετικό καταδρομικό κλάσης Kotlin.
Όταν επανακτήθηκε η όρασή του, ανέφερε ότι συνέχισε να βλέπει κόκκινα φώτα να κινούνται και να αναβοσβήνουν, καθώς και πολλές εντυπωσιακές «εκρήξεις» κίτρινου και πράσινου φωτός.
Η χρήση πολύχρωμων φώτων που αναβοσβήνουν με σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή ή να αποπροσανατολίσουν τον εχθρό, έχει μια μακρά ιστορία στον πόλεμο. Τα φώτα στροβοσκόπιων χρησιμοποιούνταν συνήθως από τους στρατιωτικούς του Άξονα και των συμμάχων ώστε να τυφλώσουν τους εχθρικούς πιλότους.
Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι η προσωρινή τύφλωση και ο αποπροσανατολισμός, δεν είχαν σκοπό απλά την απόσπαση της προσοχής και τη διακοπή της επιτήρησης του υποκειμένου – στόχου, αλλά τα συνδέουν με την ύπνωση και άλλες μορφές ελέγχου του νου, εντάσσοντας την  όλη διαδικασία  σε μια ενότητα που ονομάστηκε «Ψυχο-οπτική».
Συνεχίζοντας η έκθεση υποστήριζε τα εξης:
«Οι Σοβιετικοί έχουν ήδη πειραματιστεί με τη χρήση φώτων που αναβοσβήνουν, καθώς και με τις αλληλεπιδράσεις του ήχου και των οσφρητικών ερεθισμάτων στους ανθρώπους με σκοπό την πρόκληση αλλαγής συμπεριφοράς στους ανθρώπινους στόχους. Μπορούμε τώρα να εκτιμήσουμε ότι τα επόμενα 15 χρόνια , [η Σοβιετική Ένωση] μπορεί να αναπτύξει ένα σύστημα που μεταβάλλει την ανθρώπινη συμπεριφορά συνδυάζοντας δύο ή περισσότερα συστήματα”.
Οι συγγραφείς της έκθεσης σημειώνουν ότι, σε ένα συμπόσιο του 1957 στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ότι ο στροβοσκοπικός φωτισμός καθώς και ποικίλες μεθόδοι εκπομπής φωτών που αναβοσβήνουν, μπορούν να δημιουργήσουν διαταραχές στους ανθρώπους, προκαλώντας υπνηλία, απώλεια αισθήσεων, υπνωτικές καταστάσεις και άλλες μορφές επηρεασμού της συνείδησης. Άλλες πιθανές επιδράσεις των φώτων που τρεμοπαίζουν περιλαμβάνουν τη διαστολή του βολβού του ματιού, πονοκεφάλους και «οπτικές ψευδαισθήσεις” όπως χρωματικές αναλαμπές, μοτίβα κίνησης και ανάπτυξη περίεργων σχημάτων.
Ένα ξεχωριστό απόσπασμα της έκθεσης, περιγράφει τους φόβους της DIA σχετικά με τα πειράματα πάνω στις ψυχικές ικανότητες – ιδιαίτερα στην «τηλεπαθητική ύπνωση», η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς επέτρεπε την πρόκληση τηλεπαθητικού ύπνου σε άτομα και στη συνέχεια στην επαναφορά του, από απόσταση πάνω από 1.000 μίλια μακριά.
«Οι Σοβιετικοί δεν έχουν αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της χειραγώγησης της συνείδησης. Ο δρ. Stefan Manczarski αναφέρει ότι η τηλεπάθεια μπορεί να λειτουργήσει σαν τα ραδιοκύματα και να αποτελέσει ένα νέο τρόπο για τον επηρεασμό της συμπεριφοράς των ανθρώποων.
«Αυτός ο νέος τομέας τηλεπάθειας θα μπορούσε να ανοίξει νέους δρόμους για τη διάδοση της προπαγάνδας και την υποκίνηση τηλεπαθητικά ένός ατόμου να κλέψει διαβαθμισμένα έγγραφα ή να κλέψει ευαίσθητο στρατιωτικό εξοπλισμό. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή ,  το άτομο δε θα γνωρίζει καν ότι έχει κάνει τίποτα», καταλήγει η έκθεση.
Πηγή: sputniknews.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ