Το Α’ Σώμα Στρατού και η αλλαγή στάσης του Αντγου ε.α. Ντζιμάνη Γεώργιου

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, σχολιάζει το θέμα του κλεισίματος του Α’ Σώματος Στρατού, σε σχέση με την αλλαγή στάσης επί του θέματος, του πρώην Δκτή Α’ΣΣ, Ανγου ε.α. Γεώργιου Ντζιμάνη. 

 

 

 

Γράφει ο  Λάμπρος Τζούμης Αντιστράτηγος ε.α.

Τον Αυγ. 2013 στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων για το Στρατό Ξηράς αποφασίσθηκε το κλείσιμο του Α΄ Σώματος Στρατού στην Κοζάνη. Ο τότε Στρατηγός και Διοικητής του Σώματος Γ. Ντζιμάνης στέλνοντας το μήνυμα της αντίθεσής του για το κλείσιμο του στρατοπέδου μετά την ολοκλήρωση ενός παραδοσιακού τραγουδιού που ερμήνευσε ο ίδιος, είπε :

«Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία, καληνύχτα Κοζάνη»

και μέσα σε κλίμα συγκίνησης όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ, δήλωσε :

«Εύχομαι αυτοί που σχεδίασαν το κλείσιμο του Σώματος να μην το μετανιώσουν. Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε».

Μετά την αποστρατεία του ο κ. Τσίπρας τον επιβράβευσε και τον τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της Ραχήλ Μακρή. Εξελέγη βουλευτής χωρίς ψήφο και στη συνέχεια υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το Σάββατο που μας πέρασε σε επίσκεψη του στην Κοζάνη ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Ρήγας ανέφερε σε στελέχη του Στρατού ότι μετά τη συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος από Βορρά. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο κλειστό γήπεδο της πόλης παρουσία του ΑΝΥΕΘΑ, του κ. Ντζιμάνη και τοπικών παραγόντων, ανέφερε, ότι :

«Μετά από συγκρούσεις με τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Άμυνας, ένα μεγάλο μέρος του στρατοπέδου ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ θα δοθεί στο Δήμο Κοζάνης»

Υπόψη ότι :

  • Το «φιλέτο» (200 περίπου στρέμματα) που σκοπεύουν να δώσουν «άρον – άρον» στο Δήμο είναι ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ενεργό στρατόπεδο που εδρεύουν σ΄αυτό Μονάδες διαφόρων τύπων.
  • Για να αποδοθούν στρατόπεδα ή τμήματα αυτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρχουν ανάλογα ανταποδοτικά οφέλη και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από το ΣΑΜ.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η γνωμάτευση για την επιχειρησιακή αναγκαιότητα ή όχι του στρατοπέδου που πρόκειται να παραχωρηθεί.
  • Η πρωτοβουλία για την παραχώρηση του Στρατοπέδου όπως διαβάζω σε τοπικά ΜΜΕ ήταν του πρώην Στρατηγού και νυν βουλευτού Γ. Ντζιμάνη ο οποίος στις 15 Φεβ. 2017 συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και επεσήμανε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την παραχώρηση του Στρατοπέδου.

Παρατήρηση 1η :

Φαίνεται ότι ο Στρατηγός κακώς ανησυχούσε το 2013 για το κλείσιμο του Α΄ΣΣ καθόσον οι συναγωνιστές του έχουν άλλη γνώμη και ο ίδιος εξ΄ άλλου ανέλαβε την πρωτοβουλία παραχώρησης του Στρατοπέδου.

Παρατήρηση 2η :

Ποιος θα αναλάβει το κόστος μεταστάθμευσης των Μονάδων που σταθμεύουν στο στρατόπεδο ;

Παρατήρηση 3η :

Πως μου ήλθε τώρα και θυμήθηκα τον Πάνο Καμμένο που δήλωνε από το βήμα της βουλής ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του τα έσοδα του ΥΠΕΘΑ από την αξιοποίηση της περιουσίας των Ε.Δ. θα ανέλθουν στα 400 – 500 εκατ. το έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ