124 ΠΒΕ: Την “γλίτωσε”… αλλα για πόσο;

Πόσο ήσυχοι πρέπει να κοιμούνται πια οι κάτοικοι της Τρίπολης για το μέλλον της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης;

Η φετινή παρουσία του Πάνου Καμμένου στην Τρίπολη πρέπει να ανακούφισε πολύ κόσμο που εξαρτά την ζωή του απο την συνέχιση της λειτουργίας της 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη. Προσωπικό, νεοσύλλεκτοι και συγγενείς προσφέρουν τονωτικές ενέσεις στην τοπική οικονομία και σίγουρα οι παλαιότερες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου δεν είχαν περάσει απαρατήρητες τουλάχιστον σε αυτο το κομμάτι του πληθυσμού.

Τώρα πια όμως αφου πέρασαν δυο ολόκληρα χρόνια φαίνεται πως τίποτα δεν κουνάει απο την θέση της την 124 ΠΒΕ και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μεχρι νεωτέρας τουλάχιστον.

Τότε πάντως,το 2015, σε τελετή ορκωμοσίας ο ΥΕΘΑ πέρα απο την εθελοντική στράτευση των γυναικών που είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είχε πεί και: «Καταρχήν θέλω να πω ότι λυπάμαι πάρα πολύ γιατί παρότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις και από την Στρατιωτική και την Πολιτική Ηγεσία να διατηρήσουμε τις Μονάδες σε περιοχές που δεν έχουν ανάγκη ασφάλειας, όπως είναι η Τρίπολη, οι τοπικές αρχές μας αγνόησαν. Δεν είναι παρόντες ούτε ο περιφερειάρχης ούτε ο δήμαρχος, αυτό με λυπεί ιδιαιτέρως. Θέλω να ξέρετε ότι η προσπάθεια την οποία κάνουμε για να διατηρήσουμε Μονάδες σε αυτές τις περιοχές είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αντιλαμβάνεστε ότι άλλες περιοχές της χώρας μας έχουν την ανάγκη των νεοσυλλέκτων όσο αφορά και τα θέματα της οργάνωσης της Άμυνας μας.

Εάν συνεχίσουν να δείχνουν αυτή την τακτική ότι δεν ενδιαφέρονται θα ξαναμελετήσουμε τη χρησιμότητα της υπάρξεως των Κέντρων Κατατάξεων σε αυτές τις περιοχές. Όσο αφορά την Τρίπολη, η Τρίπολη έχει ένα μάχιμο αεροδρόμιο το οποίο έχει προσφέρει πάρα πολλά, όλες οι σειρές των νεοσυλλέκτων εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν περάσει από την Τρίπολη με καλές αναμνήσεις και με την αγάπη του τοπικού πληθυσμού, τον οποίο και ευχαριστούμε. Σκοπός μας είναι όχι να κλείσουμε Μονάδες αλλά να υπάρξει μία τέτοια αναδιάρθρωση στις Ένοπλες Δυνάμεις η οποία θα βοηθήσει στον αμυντικό σχεδιασμό». 

Στην τωρινη ορκωμοσία της Α΄ΕΣΣΟ του 2017 πάντως δεν υπήρξε κάποια νέα δήλωση για το θέμα, και άρα πρέπει να θεωρείται μάλλον λήξαν, εκτός και αν η εκπαίδευση κάποια στιγμή περάσει απευθείας στις μονάδες, όπως είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του 2016. Ενώ ο υπουργός με φόντο την τουρκική επιθετικότητα σημείωσε πως «Η Ελλάδα έχει πλέον σοβαρούς και προφανείς λόγους να διατηρεί στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, τόσο για την αντιμετώπιση των υφισταμένων απειλών, όσο και των εν δυνάμει απειλών.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας, επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση προσωπικού και μέσων και εργάζεται ακατάπαυστα για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν.

Η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών απαιτεί να εργασθούμε με εθνική ομοψυχία και απόλυτη υπευθυνότητα για το συλλογικό συμφέρον της Πατρίδος μας».

Ο ΥΕΘΑ μάλιστα χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ