1η ΜΑΛ: Στην «φωλιά» των κομάντο! Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ

Η 1η ΜΑΛ έχει γράψει χρυσές σελίδες στην Ελλάδα και την Κύπρο όπου πλήρωσε και βαρύ φόρο αίματος. Η τηλεοπτική κάμερα βρέθηκε μαζί τους και μας μεταφέρει εντυπωσιακές εικόνες.

Απο την Μάχη της Κρήτης και την Κύπρο μέχρι σήμερα η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών είναι η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποφασισμένοι για όλα, όσοι υπηρετούν στην 1η ΜΑΛ, δεν σταματάνε ούτε απο τις καιρικές συνθήκες, ούτε απο την πιθανή υπεροπλία του αντιπάλου, ούτε απο την αριθμητική υπεροχή του εχθρού.

Είναι εκπαιδευμένοι να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα. Για αυτό και έχουν κατακτήσει την αναγνώριση απο όλους.

Στο ρεπορτάζ που έκανε η Ευτυχία Πενταράκη για την ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ μιλάει ο Κρητικός διοικητής της 1ης ΜΑΛ αντισυνταγματάρχης Νίκος Κωστάκης για την ξεχωριστή θέση που έχουν στην καρδιά των Κρητικών τα στελέχη της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών.

Επίσης στελέχη της 1ης ΜΑΛ μας δίνουν μια μικρή γεύση απο το τι σημαίνει να ανήκεις στην επίλεκτη Μονάδα.

Το ρεπορτάζ έγινε στα 1200 μέτρα υψόμετρο, με χιόνι, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Τα στελέχη εκπαιδεύτηκαν στον ανορθόξο πόλεμο, και σε κατασκευές που θα τους επιτρέψουν την επιβίωση σε χιονισμένες περιοχές.

Συμμετοχή και σε διεθνείς αποστολές

Τα στελέχη της 1ης ΜΑΛ έχουν υπηρετήσει στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας και σε αποστολές εκτός συνόρων. Όπως στην επιχείρηση «ΑΛΘΕΑ» στην Βοσνία ενώ εκπαίδευσαν και τον στρατό της Σομαλίας!

Δείτε το βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ