1η ΤΑΞΑΣ: Επίσκεψη από τον ΑΝΥΕΘΑ – ΦΩΤΟ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε σήμερα την 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας όπου ενημερώθηκε για την αποστολή της.

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, επισκέφθηκε την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της I ΜΠ Υποστράτηγος Γεώργιος Βύνιος και ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξίαρχος Γεώργιος Ματζουράνης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για την αποστολή της Ταξιαρχίας και περιηγήθηκε στους χώρους της μονάδας.

1Η ΤΑΞΑΣ

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
Aετός, Ελικας και ξίφος. Συμβολίζουν τη δυναμική και αποφασιστική επέμβαση στη μάχη από αέρα της Ταξιαρχίας, την ιστορική διαδρομή της Αεροπορίας Στρατού και το αποφασιστικό πλήγμα που μπορεί να προκαλέσει με τα μέσα που διαθέτει

ΡΗΤΟ:
“Ού Θνάσκει Ζάλος Ελευθερίας” (Δεν αποθνήσκει ο ζήλος της ελευθερίας).
Επιτύμβια επιγραφή του Αντιφίλου του Βυζαντίου προς το νεκρό του Λεωνίδα.

Είναι ο νέος και πρώτος σχηματισμός Αεροπορίας Στρατού, διοικητικά και οικονομικά ανεξάρτητος, οργανικός του Β΄ΣΣ και σε αυτόν υπάγονται όλες οι Μονάδες Αεροπορίας Στρατού (ΜΑΣ)

Συγκροτήθηκε πρόσφατα (Μάρτιος 1998), στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσης του Στρατού και της Αεροπορίας Στρατού.

Έχει ως αποστολή, τη διοίκηση, έλεγχο και εκπαίδευση των Μονάδων Αεροπορίας Στρατού και τη διεύθυνση του αγώνα αυτών.

Έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων μάχης, σε συνεργασία με τα άλλα όπλα του Στρατού Ξηράς ή και ανεξάρτητα από αυτά και να εκτελεί ποικίλες αποστολές μάχης και Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ), ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποστολή της Αεροπορίας Στρατού

Αποστολή του Όπλου της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ), είναι η διεξαγωγή επιχειρήσεων Μάχης, σε συνεργασία με τα άλλα όπλα του Στρατού Ξηράς ή και ανεξάρτητα από αυτά και η εκτέλεση ποικίλων αποστολών Μάχης, υποστήριξης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας, ανεξάρτητα, ή σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ρόλος της Αεροπορίας Στρατού

Ο ρόλος της Αεροπορίας Στρατού, έτσι όπως διαμορφώθηκε με την ολοκλήρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την απόκτηση των επιθετικών ελικοπτέρων, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τα χαρακτηριστικά των ελικοπτέρων και συνίσταται στη διάθεση των απαιτουμένων μέσων τόσο για την αεροκίνηση ικανής δύναμης, όσο και την παροχή άμεσων πυρών σε τόπο και χρόνο για την επίτευξη αποφασιστικού αποτελέσματος.

Η ισχύς ΠΥΡΟΣ, η ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ, η ΕΥΚΑΜΨΙΑ και η ΤΑΧΥΚΙΝΗΣΙΑ, τα βασικά χαρακτηριστικά των αεροπορικών μέσων της Αεροπορίας Στρατού, δίνουν τη δυνατότητα στις Διοικήσεις των επίγειων δυνάμεων, να διεξάγουν αγώνα με καλύτερες προϋποθέσεις και να εφαρμόσουν τις μορφές του ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΕΛΙΓΜΟΥ (ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΗ, ΥΠΕΡΚΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΙΓΜΟ, ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ),που μέχρι σήμερα φαινόντουσαν τολμηρές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ