21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΧΧΙ ΤΘΤ): Ποιες είναι οι υπαρκτές απειλές

21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΧΧΙ ΤΘΤ): Η αλλαγή διοίκησης  στην Κομοτηνή είχε μηνύματα για την ένταση που υπάρχει στην περιοχή μας.

 

Με ιδιαίτερες αναφορές στην ρευστότητα που υπάρχει στην περιοχή μας ήταν οι ομιλίες στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της XXI ΤΘΤ.

Ο Ταξίαρχος Κοσμάς Μόσχος, ο οποίος μετά από 13 μήνες αποχωρεί από την ηγεσία της ταξιαρχίας μετατιθέμενος στο ΓΕΕΘΑ, τόνισε όπως αναφέρει ο Παρατηρητής της Θράκης πως:

«Απειλές οι οποίες υφίστανται, ελλοχεύουν και συχνά είναι συγκαλυμμένες, με συνεχή προσπάθεια να μας εθίσουν και εξοικειώσουν με την ύπαρξή τους, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους όσο και τη συχνότητα των δράσεών τους»

 
 

«Να είστε υπερήφανοι γιατί υπηρετείτε στην αρχαιότερη ΤΘΤ, τη βαριά Ταξιαρχία της Κομοτηνής, την αιχμή του δόρατος του Β. Έβρου, την Ταξιαρχία που μετράει στο ενεργητικό της πέντε μετασταθμεύσεις, σε καταστάσεις Έντασης και Κρίσης» τόνισε, ευχόμενος σε όλους ατομική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία, πρόοδο και κάθε επιτυχία.

Από την μεριά του ο  Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης τόνισε ότι : «Το ανθρώπινο δυναμικό ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει ο σημαντικότερος πολλαπλασιαστής ισχύος»

«Ιδιαίτερα θα τονίσω τον παράγοντα των σχέσεων με τον συνάδελφο έχοντας ως παράδειγμα τους αρχαίους Σπαρτιάτες, η ασπίδα των οποίων στις μάχες κάλυπτε και το μισό σώμα του συμπολεμιστή, ενεργώντας όχι ως άτομα αλλά ως ένα ενιαίο και αποτελεσματικό σύνολο» υπογράμμισε με νόημα.
 

H XXI ΤΘΤ

ΧΧΙ ΤΘΤ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Κεφαλή αλόγου με ορθωμένη τη χαίτη, μέσα σε κύκλο με περίγραμμα πράσινο. Συμβολίζει τη δύναμη, την ορμή, την ταχύτητα και την επιθετικότητα, κύρια χαρακτηριστικά των Τεθωρακισμένων. Το πράσινο περίγραμμα, είναι η υπόμνηση του διακριτικού χρώματος του όπλου των Τεθωρακισμένων.

ΡΗΤΟ: “ΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ” (Όχι πόσοι, αλλά που).

“Ούκ έφη δε τους Λακεδαιμονίους ερωτάν πόσοι εισίν οι πολέμιοι αλλά που εισίν”.

Πλουτάρχου Αποφθέγματα Λακωνικά (Άγιδος του Αρχιδάμου, 3).

“Έλεγε, ότι οι Σπαρτιάτες δεν ερωτούν πόσοι είναι οι εχθροί αλλά πού είναι”.

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ