«24οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων»: Οι Έφεδροι κομάντο έδειξαν τα «δόντια» τους – ΒΙΝΤΕΟ

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι «24οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, στην Πύλη Τρικάλων.

 

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι “24οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων”, που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο (5-7/10) σε περιοχές του Δήμου Πύλης & την διεξαγωγή τους ανέλαβε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Τρικάλων (Λ.Ε.Δ).

Οι συγκεκριμένοι αγώνες διοργανώθηκαν για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων και τέλεσαν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων και του Δήμου Πύλης.

24οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων

Απευθύνονταν δε, αποκλειστικά σε Έλληνες Εφέδρους όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας Ελλάδας και Κύπρου, έχοντας ως αντικείμενο χαρακτήρα διαγωνιστικό στην τεχνική αναγνώριση .

24οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων

Σκοπός των αγώνων ήταν να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας των διαγωνιζόμενων εφέδρων καθώς και οι ελλείψεις σε θεωρητικά και υλικά μέσα ώστε έτσι να είναι δυνατή η εξάλειψη των ελλείψεων αυτών.

24οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων

Οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν θεωρητικά και πρακτικά σε γνώσεις και δεξιότητες, σε όλα τα κάτωθι αντικείμενα:

.Στίβος τοπογραφίας(ημερήσιος &νυχτερινός).

.Αναγνώριση οπλικών συστημάτων

.Τεστ παρατηρητικότητας.

.Διέλευση κωλυμάτων.

.Α΄ βοήθειες πεδίου μάχης.

Ορεινός αγώνας.
.Αιχμαλωσία – Απόδραση – Διαφυγή – Επιβίωση

.CQB.

.Οργάνωση εδάφους.

.Δίκαιο Ενόπλων Συρράξεων.

.Γνώσεις ναρκοπολέμου- καταστροφών

.Γνώσεις στα Αντικείμενα Πολιτικής Προστασίας ( Α΄ Βοήθειες ,Έρευνα και Διάσωση,Πυρόσβεση και Πυροπροστασία )

.Τεχνικές Ομάδων Αναγνώρισης

.Έκδοση διαταγής 5ης παραγράφου

.Γενικές Στρατιωτικές Γνώσεις

Η τελετή λήξης των 24ων Παν/ίων Αγώνων Εφέδρων Καταδρομέων της ΠΟΕΔ, έλαβε χώρα χθες το πρωί στις 11:00 στον χώρο της τοξωτής γέφυρας στην Πύλη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης π. Δημ. Κατσαρό, στη μνήμη των νεκρών του Υψώματος 731, σύντομη αναφορά στο 731, χαιρετισμός του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταγματάρχη Ε.Α. Δημ. Γεωργάκη, χαιρετισμοί των Αρχών, απονομές τιμητικών πλακών & απονομές των επάθλων στους νικητές των αγώνων.

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ κ. Δημ. Γεωργάκης, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, Δήμαρχος Μουζακίου & Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δ/τής της ΣΜΥ Τρικάλων Ταξίαρχος κ. Δημοσθένης Κωστόπουλος & ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕΔ κ. Κων. Λυκοτραφίτης.

Από την ΠΟΕΔ & ΛΕΔ Τρικάλων, τιμητικές πλακέτες αποδόθηκαν στον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/ίνο Μαράβα, στον Δήμαρχο Μουζακίου & Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργο Κωτσό, στο μέλος της ΛΕΔ Τρικάλων Πυρονόμο/Εκπαιδευτή & διασώστη της ΕΜΑΚ κ. Στεφ. Γώγο, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στους ΠΑν/ιους αγώνες αλεξίπτωτου ακριβείας, στο μέλος της ΛΕΔ Τρικάλων κ. Βησ. Κούγκαλο & στην ΠΟΕΔ από την ΛΕΔ Τρικάλων.

Ακολούθως έγιναν οι απονομές των επάθλων στις νικήτριες ομάδες, εκ των οποίων την 1η θέση με 17.600β, κατέλαβε η ομάδα “Μάτι 12” της ΛΕΔ Ν. Πιερίας, την 2η θέση με 16.850β κατέλαβε η ομάδα “Μάτι 6” με την ονομασία “Ιερά θεωρία” & την 3η θέση με 16.350β η ομάδα “Μάτι 13” με την ονομασία “Οδεύω-Πάρης”.

Στην τελετή λήξης, εκτός των προαναφερόμενων, παραβρέθηκαν & τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντισυνταγματάρχες στη ΣΜΥ Κ. Κούτρας & Γ. Τσιαντούλας, ο Επιπυραγός της Π.Υ. Τρικάλων κ. Αναστ. Μιχαλόπουλος, ο Δ/τής του Α.Τ. Πύλης, Αστυνόμος κ. Χρ. Παπαδογιάννης, ο πρόεδρος της ΛΕΔ Τρικάλων κ. Λ. Σκύφτας, ο πρόεδρος των εφέδρων Ν. Τρικάλων κ. Γ. Ράπτης, ο Αστ/κός Υπ/ντής της Αστ. Δ/νσης Τρικάλων κ. Στέργιος Νίντος, ο Αστυνόμος Αριστ. Σιαφαρίκας, o τομεάρχης της Ν.Δ. Τρικάλων κ. Ν. Καρδούλας, η πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος & πολιτευτής της Ν.Δ. Τρικάλων κα Κατερίνα Παπακώστα & οι Αντ/ρχοι κ.κ. Θαν. Κωστάκης, Γ. Τζιορτζιώτης, Λ. Οικονόμου, επίτιμα μέλη της ΠΟΕΔ, καθώς & αρκετοί παλαίμαχοι καταδρομείς από διάφορες λέσχες της Ελλάδας.

 

Πηγή: pylinews

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ