25η Μαρτίου: «Βούλιαξαν» τα πλοία του Π.Ν. (Φωτογραφίες)

25η Μαρτίου: Τα πλοία και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού «βούλιαξαν» απο τον κόσμο που υπομονετικά περίμενε να δει απο κοντά τους φρουρούς του Αιγαίου.

Ξεπέρασε για άλλη μια φορά κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Πολεμικού Ναυτικού να επισκεφτούν τα πλοία και τα υποβρύχια του στόλου με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι φωτογραφίες μιλάνε άλλωστε απο μόνες τους.

Πολεμικό Ναυτικό 25η Μαρτίου

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με ανακοίνωση του ευχαριστεί το κοινό, το οποίο ξεπέρασε συνολικά τους 11.000 επισκέπτες, για το μεγάλο ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που επέδειξε, για ακόμη μια φορά στο κάλεσμά του, να επισκεφθεί τα Πολεμικά Πλοία που κατέπλευσαν στον Πειραιά,  από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Πολεμικό Ναυτικό 25η Μαρτίου

Η αγάπη και η εγκαρδιότητα  του κόσμου προς τα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων, εμψυχώνει τα στελέχη στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που καλούνται να επιτελέσουν, ενισχύοντας τους άρρηκτους δεσμούς της ελληνικής κοινωνίας με το Πολεμικό Ναυτικό σημειώνει το ΓΕΝ που το επόμενο διάστημα ετοιμάζει και άλλες δράσεις για να έρθουν οι πολίτες κοντά στο Π.Ν.

Πολεμικό Ναυτικό 25η Μαρτίου

Η φρεγάτα που τιμά με το όνομα της την Επανάσταση του 1821

Η Φ/Γ «Ψαρά» που βρέθηκε (μαζί με τα ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ και Υ/Β ΠΟΣΕΙΔΩΝ) στον Πειραιά είναι τύπου ΜΕΚΟ 200, Γερμανικής σχεδίασης και κατασκευάστηκε από τα Ελληνικά Ναυπηγεία.

Παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό τον Απρίλιο του 1998 και είναι του ίδιου τύπου με τις Φ/Γ ΥΔΡΑ, Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ και την Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΑΝΣ Νο 24//29-03-1990, Φ/Γ ΨΑΡΑ ονομάστηκε από το ελληνικό νησί το οποίο έχει το ίδιο όνομα, για την τιμή και τον ηρωισμό των κατοίκων του νησιού ΨΑΡΑ στις ναυτικές μάχες στη διάρκεια των ναυτικών μαχών για την απελευθέρωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο αριθμός αναγνωρίσεως του πλοίου είναι F-454.

Είναι το πέμπτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που φέρει το όνομα αυτό.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ