25η Μαρτίου: Με πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα εορταστεί αύριο η επέτειος

F-16 ΖΕΥΣ

Μπορεί η στρατιωτική παρέλαση αύριο 25η Μαρτίου να μην πραγματοποιηθεί στην Αθήνα λόγω κορονοϊού, πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα πετάξουν όμως πάνω από την πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα αύριο 25η Μαρτίου θα πετάξουν στον ουρανό της Αθήνας, αεροσκάφη F-16 και Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Apache και Chinook του Στρατού Ξηράς και ελικόπτερα Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.

Με αυτό τον τρόπο θα γιορταστεί φέτος η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης που του χρόνου συμπληρώνει 200 χρόνια.

Η κίνηση αυτή θα είναι μια ανάσα για τους αποκλεισμένους Αθηναίους, που μιας και δεν θα μπορέσουν να ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης και να παρακολουθήσουν τα νιάτα της χώρας και τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρελαύνουν, θα μείνουν στα σπίτια τους. Οπότε οι Αθηναίοι από μπαλκόνια και ταράτσες θα δουν μερικά από τα πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τι ανακοινώθηκε τελικά

Όπως έγινε γνωστό τελικά κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:

Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Κατάθεση στεφάνου μόνο από τους επίσημους

Να σημειωθεί ότι με εγκύκλιο προς τους δήμους και τις περιφέρειες, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπενθύμισε ότι ματαιώθηκαν οι παρελάσεις, οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς και ανέφερε ότι κατ’ εξαίρεση, την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και κατέληγε: «Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα».

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ