28η Οκτωβρίου: F-16 και Mirage θα «σαρώσουν» όλη την επικράτεια – Τι θα γίνει σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα

F-16 ΖΕΥΣ

armynow.gr google news

28η Οκτωβρίου: Χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου. Τι θα γίνει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

28η Οκτωβρίου αύριο και όλη η Ελλάδα γιορτάζει. Η εθνική γιορτή θα γίνει χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις,  ενώ όσες εκδηλώσεις τελεστούν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο σημαιοστολισμός σύμφωνα με την με αριθμ. 67271/13.10.2020 απόφαση, είναι γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ για την πόλη της Θεσσαλονίκης τετραήμερος από την 25η Οκτωβρίου.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Λαδιανός στην ΕΡΤ-3, αύριο μετά τις 10.30 το πρωί, την ώρα της κατάθεσης στεφάνου από την πρόεδρο Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο ηρώο του Γ’ ΣΣ, θα πετάξουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης δύο ζεύγη F-16 (τέσσερα σύνολο) και αμέσως μετά σχηματισμοί ελικοπτέρων με τρία Apache, τρία Kiowa Warrior και τρία Χιούι.

Την ίδια ώρα στον ουρανό της Αθήνας θα πετάξουν τέσσερα M-2000,  δύο Apache, δύο NH-90, δύο Chinook καθώς και δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μαχητικά που θα πετάξουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, πιθανότατα μαζί με δύο ακόμη ζεύγη, θα κινηθούν στη συνέχεια προς κάθε κατεύθυνση της επικράτειας, ηπειρωτικής και νησιωτικής, με σκοπό να “σαρώσουν” τη χώρα, για να στείλουν το μήνυμα του εορτασμού του ΟΧΙ και της ισχυρής παρουσίας των Ε.Δ. παντού!

Φυσικά, όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι θα σταθεί σύμμαχος και ο καιρός. Ήδη, στη Θεσσαλονίκη έχει καταπλεύσει και η Φ/Γ ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού, χωρίς όμως να είναι επισκέψιμη, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ