28η Οκτωβρίου: Τελετή μνήμης Έλληνων Πεσόντων του 1940-41 σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες

1940 ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Τελετές και εκδηλώσεις μνήμης για τους Έλληνες πεσόντες στρατιωτικούς του ελληνοιταλικού πολέμου διοργανώνει στις 28 Οκτωβρίου το ΥΠΕΞ στην Αλβανία

 

Τελετή Μνήμης προς Τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941), διοργανώνεται την Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019, στις 10.00 π.μ. στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας και στις 12.45 στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Χαιρετισμό στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Κλεισούρα και πανηγυρική ομιλία στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών, θα απευθύνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό,  Αντώνης Η. Διαματάρης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί επίσης η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αλβανία, κα Σοφία Φιλιππίδου.

Η Τελετή θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδος-Αλβανίας σχετικά με «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου του 1940-1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους».

Εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου θα διοργανωθεί από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κορυτσά, το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019, με ώρα έναρξης 10.00 π.μ., στον Ιερό Ναό της Παναγίας του χωριού Μπομποστίτσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ