424 ΓΣΝΘ: Στη μάχη του COVID-19 με 84 κλίνες για νοσηλεία αλλά και ΜΕΘ

424 ΓΣΝΕ

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά του 424 ΓΣΝΘ στην άνιση μάχη που δίνει η Βόρεια Ελλάδα με την πανδημία το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, που μετέδωσε στην ΕΡΤ3, ο δημοσιογράφος Νίκος Λαδιανός, στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 έχουν διατεθεί ήδη 84 κλίνες για απλή νοσηλεία covid σε συνολικά 3 κλινικές. Οι 30 από αυτές για πολίτες. Μάλιστα, ήδη έχουν συμπληρωθεί οι 22 με ασθενείς, που έχουν μεταφερθεί από το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο. Αν υπάρξει ανάγκη, θα διατεθούν και περισσότερες.

Επίσης, ενώ χρησιμοποιούνται ήδη 4 κλίνες ΜΕΘ για covid, πρόκειται έως μεθαύριο να δοθούν συνολικά 15, εκ των οποίων οι 8 θα διατεθούν στο ΕΣΥ.

Ήδη, έχει μεταφερθεί στο 424 η λειτουργία δύο κλινικών χειρουργικής και νευροχειρουργικής του ΑΧΕΠΑ.

Επίσης, ασθενοφόρα του 424 έχουν διατεθεί στο ΕΚΑΒ για μεταφορές νεφροπαθών.

Συνολικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τουλάχιστον 110 περιστατικά covid έχουν νοσηλευθεί (απλές νοσηλείες) στο 424 το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Να συμπληρώσουμε, με αφορμή διάφορα σενάρια περί χρήσης των υπερσύγχρονων υπόγειων χώρων (καταφυγίων ΡΒΧΠ) του 424, ότι – επί του παρόντος – και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, έχει κριθεί πως δεν υπάρχει δυνατότητα νοσηλείας για covid εκεί, λόγω του ειδικού συστήματος εξαερισμού, που δημιουργεί συνθήκες θετικής πίεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νοσηλεύτηκα για 11 ημέρες εκεί και εξηλθα χθες.Οι συνθήκες πολύ δύσκολες για ασθενείς και νοσηλευτές που παλεύουν αλλά λίγα μπορούν να προσφέρουν .Τους ευχαριστώ όλους ,αλλά να ξέρετε ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα,παρά το φιλότιμο και τις προσπάθειες τους.Χρειαζονται κι άλλα πολλά….

    • Τώρα μόλις είδα το σχόλιο σας. Δυστυχώς, οι μέρες ήταν και είναι πολύ δύσκολες, για τους περισσότερους. Σας εύχομαι περαστικά και σιδερένιος!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ