Σφάζονται στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ανακοίνωση που χαρακτηρίζει ψεύτη τον Ζάεφ εξέδωσε ο Πρόεδρος των Σκοπίων Ιβάνοφ. Η αντιπολίτευση κατέθεσε μηνύσεις για εσχάτη προδοσία κατά Ζάεφ, Ντιμιτρόφ.
 
 
Η συμφωνία των Πρεσπών έχει δημιουργήσει μεγάλες και ισχυρές πολιτικές αναταράξεις και στα Σκόπια κάτι που όπως φαίνεται θα έχει συνέχεια όσο πλησιάζει και το δημοψήφισμα που έχει αναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό προς το τέλος Σεπτεμβρίου.
Έτσι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ στην ΕΡΤ, έφερε την οργισμένη αντίδραση του Σκοπιανού Προέδρου, Γκιόργκε Ιβάνοφ. Μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου του διέψευσε με τον πιο έντονο τρόπο τα «ψέματα» όπως σημειώνει  που ειπώθηκαν από τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ότι ο Πρόεδρος Ιβάνοφ θα στηρίξει τη Συμφωνία με την Ελλάδα.
Οπως σημειώνει στη συνέχεια: «Ο Πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες θέσεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί, όχι μόνον τη «μακεδονική», αλλά και την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη. Δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση της ένταξης της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, προκειμένου να γίνει αποδεκτή μία επιζήμια Συμφωνία, με απρόβλεπτες συνέπειες για το «μακεδονικό» κράτος και τον «μακεδονικό» λαό. Ο Πρόεδρος της «Μακεδονίας» δεν αποδέχεται Συμφωνία που είναι εις βάρος της «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Η θέση του Προέδρου Ιβάνοφ είναι αμετάβλητη και δεν πρόκειται να αμφιταλαντευτεί υπό οποιεσδήποτε πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές».
Η ανοιχτή εμφυλιοπολεμική κατάσταση που έχει δημιουργθεί στα Σκόπια έγινε εμφανής από τη μήνυση για εσχάτη προδοσία κατέθεσε το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό VMRO-DPME  κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ και του προέδρου του κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι καθώς και κατά των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της συμφωνία με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνει ότι οι μηνύσεις στρέφονται κατά όσων «ψήφισαν υπέρ της συνθηκολόγησης, της αντισυνταγματικής και παράνομης συμφωνίας με την Ελλάδα». Οι κατηγορίες, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα των Σκοπίων αφορούν, μεταξύ άλλων, εσχάτη προδοσία και κατάχρηση εξουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ