700 ΣΕ: Η αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη και οι καταγγελίες της ΕΣΠΕΕΠΠΑ

700 ΣΕ

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες της ΕΣΠΕΕΠΠΑ για το προσωπικό στο 700 ΣΕ το οποίο ήταν να επισκεφτεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Έλλειψη μέτρων προστασίας στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (700 ΣΕ) στη Δραπετσώνα, καθώς και υπέρβαση στο ωράριο εργασίας καταγγέλει με σημεινό έγγραφό της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΠΠΑ) προς τον Διοικητή.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στο έγγραφό της η ΕΣΠΕΕΠΠΑ, το 700 ΣΕ λειτουργεί με συνεχόμενο ωράριο λειτουργίας και όλο το προσωπικό ευρίσκεται στους χώρους εργασίας του από 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ,  με βάρδιες, χωρίς να υλοποιείται η διαταγή του ΓΕΕΘΑ περί εργασίας προσωπικού στο 50%.  Την ίδια στιγμή όπως αναφέρουν ακόμα το Στρατιωτικό Εργοστάσιο αντί αν παράγει μόνο υλικά προστασίας έναντι του κορωνοϊού, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του σε όλα τα τμήματα.

Να σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό σήμερα είχε προγραμματιστεί να επισκεφτεί το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο και την 441 ΑΒΒΥ ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης μαζί με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Υπουργό Υγείας και τον Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, η οποία τελικά όμως αναβλήθηκε.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΣΠΕΠΠΑ για το 700 ΣΕ:

Στην παρούσα κατάσταση, που οι γνώσεις μας για τον ιό και τη νόσο εξακολουθούν να διαμορφώνονται και με δεδομένο ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το 80% όσων μολύνονται αναπτύσσει μια ήπια ή μέτρια μορφή της νόσου και δεν γνωρίζουμε ποιος έχει νοσήσει, κρίνεται αναγκαίο να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, όπως τούτα έχουν ορισθεί από την Πολιτεία και τα προς τούτο εντεταλμένα όργανά της, με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις παραβίασής τους.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα 06.4.2020 το 700 ΣΕ λειτουργεί με συνεχόμενο ωράριο λειτουργίας και όλο το προσωπικό ευρίσκεται στους χώρους εργασίας του από τη 07.00΄ ώρα έως και την 20.00΄ ώρα, με βάρδιες, χωρίς να υλοποιείται η διαταγή του ΓΕΕΘΑ περί εργασίας προσωπικού στο πενήντα τοις εκατό (50%).

Και ενώ όλα τα στελέχη, μετά και την άποψη που έχει περάσει στην κοινή γνώμη ότι τα στρατιωτικά εργοστάσια παράγουν υλικά προστασίας έναντι του κορωνοϊού, θα περίμεναν ότι, έστω και έτσι, με τη λειτουργία της διπλής βάρδιας, το εργοστάσιο θα παρήγαγε, τουλάχιστον μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού, μόνο μέσα προστασίας του, εν τούτοις το τμήμα υποδηματοποιίας λειτουργεί κανονικά και η παραγωγή εκτελείται ωσάν και την προ κορωνοϊού εποχή, με αποτέλεσμα το ήδη βεβαρημένο ανθυγιεινό περιβάλλον, λόγω της επεξεργασίας δέρματος, για την παραγωγή αρβυλών, να καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνο.

Συνεπεία των ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι:

– δεν θα γίνονται οι αναγκαίες για το προσωπικό εργασίες καθαρισμού, ήτοι: συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. μηχανήματα, μηχανές, πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, διακόπτες, βρύσες κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό. Σημειώνεται ότι οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να γίνονται με χρήση γαντιών μιας χρήσης και στολή εργασίας και

– δεν θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας των εργαζομένων (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά), με μεγάλη πιθανότητα διασποράς του ιού σε όλη την Αττική, καθώς τα στελέχη έρχονται από πολλές περιοχές.

Επισημαίνεται ότι το Εργοστάσιο είναι από τις πολυπληθέστερες Μονάδες του Πειραιά, αφού αφαιρώντας τις άδειες παραμένουν στην Υπηρεσία περί τα τριακόσια (300) άτομα, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μετάδοσης του covid 19 να είναι υπαρκτός.

Κατόπιν τούτων και μεταφέροντας την έντονη ανησυχία των στελεχών, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, παρακαλούμε όπως:

– επανεξετάσετε το θέμα του ωραρίου εργασίας του Εργοστασίου, προκειμένου κατά τα εντελλόμενα του ΓΕΕΘΑ, εξασφαλιστεί ότι ουδέν στέλεχος θα νοσήσει και πολύ περισσότερα δεν θα διασπείρει τον ιό.

– εισηγηθείτε, με ενημέρωσή μας, την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό του 700 ΣΕ, που υπερβάλλοντας εαυτό λειτουργεί πέραν και έξω από τα όριά του, ώστε να μπορέσει να παράξει ικανό αριθμό μέσων προστασίας για τα στελέχη όλων των φορέων, που δίδουν τη μάχη τους ενάντια στον κορωνοϊό.

Επισημαίνουμε ότι όλα τα στελέχη είμαστε πρόθυμα να πολεμήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό, ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες, αλλά έχοντας και τα κατάλληλα όπλα στη φαρέτρα μας, ώστε η μάχη να είναι το λιγότερο δυνατό άνιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ