Η 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ετοιμάζει επίθεση! Τι συμβαίνει; – ΦΩΤΟ

71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία: Το ΓΕΣ μιλάει για “επιθετικό πνεύμα και στέλνει για δημοσίευση “μάχιμες” ΦΩΤΟ από ασκήσεις. Τι συμβαίνει;

 

Από τη Δευτέρα 8 έως και την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση του συνόλου των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ “ΠΟΝΤΟΣ”).

“Επιβεβαιώθηκε η υψηλή ετοιμότητα και το επιθετικό πνεύμα της Ταξιαρχίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΓΕΣ.

Δείτε τις Φωτογραφίες που ακολουθούν και μάθετε την ιστορία της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “ΠΟΝΤΟΣ”. 

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία συγκροτήθηκε μετά από την αναδιοργάνωση της 52ης Ταξιαρχίας Πεζικού. H 52η Ταξιαρχία Πεζικού συγκροτήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 5 Απριλίου 1948 και έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Η 52η Ταξιαρχία Πεζικού με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου και χωρίς να αλλάξει έδρα μετονομάζεται σε 5ο Σύνταγμα Πεζικού, παραμένοντας ενεργό για λίγα χρόνια μέχρι να διαλυθεί το 1954 στην ειρήνη.

 

Την 1 Ιανουαρίου του 1994 μετονομάζεται σε 71η Ταξιαρχία Πεζικού και μετασταθμεύει στην Νέα Σάντα του Νομού Κιλκίς στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ», όπου εδρεύει μέχρι και σήμερα, όπου τελούσε υπό τις Δγες του Β΄ΣΣ σαν πλήρη δύναμη ταχείας επέμβασης, απο 1η Ιανουαρίου 1998.

Την 27 Οκτωβρίου 2001, η Ταξιαρχία μετονομάσθηκε σε 71 Α/Μ Ταξιαρχία και από 26 Σεπτεμβρίου 2005 είχε τεθεί υπό Διοικητική Διοίκηση στην Ι ΜΠ και Επιχειρησιακό έλεγχο στο Β΄ΣΣ.


Την 5 Οκτωβρίου 2009, με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ μετονομάσθηκε σε 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ».

Από την 28 Νοεμβρίου 2013, μετά την κατάργηση του Β’ ΣΣ, η Ταξιαρχία τέθηκε υπό Διοικητική Διοίκηση και Επιχειρησιακό Έλεγχο στην Ι ΜΠ.

 

Η αποστολή της Ταξιαρχίας είναι:

  • Να εκπαιδεύει το προσωπικό και να συντηρεί το υλικό των Μονάδων της στην ειρήνη.
  • Να διοικεί, να ελέγχει και να συντο­νίζει τις επιχειρήσεις της Ταξιαρχίας και των Μονάδων που της διατίθενται στον πόλεμο.
  • Να συγκροτηθεί στην ευρύτερη πε­ριοχή Νέας Σάντας (Assembly Αrea),
  • Να κινηθεί προς τους χώρους επιβί­βασης /φόρτωσης.
  • Να αναπτυχθεί στην περιοχή επιχει­ρήσεων (Deployment in JOA)

 

Να εκτελέσει το σύνολο των αποστο­λών του ΣΜ που αφορούν:

  • Επιχειρήσεις Εκκένωσης Πλήθους
  • Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας
  • Αποτροπή Σύγκρουσης
  • Διαχωρισμό Αντιμαχομένων Μερών στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ και του     ΓΕΕΘΑ,
  • Να αναδιπλωθεί και επανέλθει στις αρχικές του θέσεις μετά τη λήξη της απο­στολής.

 ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ