Η 7η Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ» δείχνει τη δύναμή της – ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε ένα μοναδικό βίντεο, στο οποίο η 7η Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ» παρουσιάζει σε όλο τους το εύρος τις επιχειρησιακές δυνατότητές της.
 
Ένα εντυπωσιακό βίντεο που έχει κοινοποιήσει το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ στο ίντερνετ από πενθήμερη Επιχειρησιακή Εκπαίδευση της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ».
Μετά τις χθεσινές εντυπωσιακές εικόνες από την επιχειρησιακή εκπαίδευση που διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων, το βίντεο έρχεται να παρουσιάσει το σθένος, τις επιχειρησιακές δυνατότητες σε όλο τους το εύρος, τη δύναμη ψυχής που διαθέτει το προσωπικό της ιστορικής 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ».

Η ιστορία της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ»

Η ιστορία της 7ης Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ» έχει έδρα στον Προβατώνα Έβρου και αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς, διαθέτοντας ένα αξιόμαχο σύνολο, το οποίο συνθέτουν το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και το πλέον σύγχρονο υλικό της.
Με 131 έτη παρουσίας στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος, συνεχίζει να φυλάττει Θερμοπύλες στην ευαίσθητη και ακριτική περιοχή του Έβρου, της οποίας έχει την ευθύνη διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας.
Την 21 Οκτωβρίου 1875, συγκροτήθηκε με απόφαση της τότε πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, το 7ο Σύνταγμα Πεζικού. Το Σύνταγμα έλαβε μέρος στο Εκστρατευτικό Σώμα για την απελευθέρωση της Κρήτης το 1897, στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο το 1897, στους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912 – 1913, στην Ελληνοβρετανική Στρατιά κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1917, στην εκστρατεία στην Μεσημβρινή Ρωσία το 1919, στη Μικρασιατική Εκστρατεία το 1922 και στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο το 1940, γράφοντας ένδοξες σελίδες ιστορίας.
Το Μάρτιο του 1996, στα πλαίσια της αναδιοργανώσεως, το 7ο ΣΠ αναδιοργανώθηκε σε 7η Μ/Κ ΤΑΞ, ως οργανικός Σχηματισμός της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ με ∆ιοικητική υπαγωγή υπό τη ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ.
Στις 28 Φεβρουαρίου 1997 έλαβε χώρα η τελετή μετονομασίας της Ταξιαρχίας, στα πλαίσια της οποίας παραδόθηκαν στην Ταξιαρχία η πολεμική σημαία και το λάβαρο.
Τον Σεπτέμβριο του 1998 έγιναν τα εγκαίνια του στρατοπέδου «∆ΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ». Στις 10 Απριλίου 2000 η Ταξιαρχία μεταστάθμευσε στον Προβατώνα στο στρατόπεδο «∆ΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ», όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Ποιος ήταν ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γεννήθηκε το 1853 στη Χαλκίδα.
Ονομάσθηκε Ανθλγός Πεζικού την 20/10/1882.
Ως Ανθλγός έλαβε μέρος στις συμπλοκές της Ε-Τ μεθορίου το 1886. Ως Λγος έλαβε μέρος στη μάχη του ∆ομοκού το 1878.
Ως ∆ιοικητής αποσπάσματος κατέλαβε τη Χίο.
Μετά την κατάληψη της Χίου το απόσπασμα ∆ελαγραμμάτικα μετεφέρθη στα Ιωάννινα και συνέβαλε στην εκπόρθηση της πόλεως.
Μετά την άλωση των Ιωαννίνων, στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα, ανέλαβε στην Πρεμετή την ∆ιοίκηση της VII Μεραρχίας.
Ως Λγος το 1897 έλαβε μέρος στη μάχη του Βελεστίνου προταθείς από τον Σμολένσκι για προαγωγή επί ανδραγαθία.
∆κτής 5ου Συντάγματος ΠΖ το 1910 (Ανχης).
∆κτής 7ου Συντάγματος ΠΖ το 1912 έλαβε μέρος στις μάχες Ελασσώνας, Σα- ρανταπόρου και Γιαννιτσών.
Ως ∆κτής VI Μεραρχίας 1913 (Σχης) συμμετείχε στις μάχες Λαγκαδά – Λιγκοβάνη , ∆εμίρ – Χισάρ , Μελινικίου και Άνω Τζουμαγιάς και προτάθηκε από τον Αρχηγό του Στρατού Ιωάννη Ζυμβρακάκη να προαχθεί κατ’ εκλογήν.
∆κτής VIII Μεραρχίας το 1915.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ