Στρατιωτική θητεία: «Δεν είναι θέμα ταμπού η αύξηση της», λέει ο Πέτσας

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΟΠΛΙΤΕΣ

Πολύ σοβαρά σκέφτεται όπως φαίνεται η κυβέρνηση την αύξηση της στρατιωτικής θητείας καθώς μετά τον Πρωθυπουργό σήμερα αναφέρθηκε και ο Στ. Πέτσας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όπως σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας  «δεν είναι θέμα ταμπού αλλά το ορίζουν η τουρκική προκλητικότητα που έχει ξεπεράσει κάθε όριο το τελευταίο διάστημα και η γήρανση του πληθυσμού».

Υπενθυμίζουμε, ότι το θέμα της στρατιωτικής θητείας άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που έδωσε στην Θεσσαλονίκη ανοίγοντας συζήτηση με τα όσα ανέφερε. «Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας πως δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε όμως ακόμα, ότι θα τεθεί στον δημόσιο διάλογο και θα εξεταστεί το θέμα, που πρέπει πρώτα να ζυγιστεί γιατί δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, και αφορά την υποχρεωτική στράτευση στα 18. «Είναι θέμα το οποίο το συζητάω και το συζητά η κυβέρνηση, αλλά δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι παραπάνω» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ