ΑΔΕΙΕΣ : Τι έγινε τελικά στην συνάντηση Καμμένου – ΠΟΕΣ;

Απίστευτο αλαλούμ επικρατεί για το αν είναι ή δεν είναι στις προθέσεις του ΥΠΕΘΑ να υπάρξουν αλλαγές στις ΑΔΕΙΕΣ στρατιωτικών

Μόλις πριν απο λίγες ώρες το ArmyNow.net παρουσίαζε το έγγραφο του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Βουλή με το οποίο απαντούσε με ένα κάθετο, καθετότατο, ΟΧΙ, στην ερώτηση για το αν υπάρχει ανάγκη για αλλαγές στις άδειες του προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΆδεια ασθενείας τέκνων: Θα εναρμονιστούν οι στρατιωτικοί με τους Δ.Υ.;

Με αφορμή ερώτηση για τις άδειες ασθενείας τέκνων το ΥΠΕΘΑ τοποθετήθηκε συνολικά και ο ΥΕΘΑ ανέφερε επι λέξη:

Το ζήτημα των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ αντιμετωπίστηκε συνολικά με την έκδοση της Φ.400/34/292616/Σ.4753/31-8-16/ΚΥΑ ΥΕΘΑ & ΑΝΥΕΘΑ (ΦΕΚ 2808 τ. Β’), αφού λήφθηκαν υπόψη οι προτάσεις του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων των ΕΔ, με γνώμονα την εκτίμηση των πραγματικών προσωπικών και οικογενειακών αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ, τις κατά περίπτωση συντρέχουσες υπηρεσιακές ανάγκες, την άρση ενδεχόμενων αδικιών και τον εξορθολογισμό εν γένει του συστήματος των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ.

Το ΥΠΕΘΑ δηλαδή υπεραμύνεται του πάρα πολύ πρόσφατου έργου του και λέει πως η απόφαση του, που δεν έχει κλείσει καλά – καλά ούτε μισό χρόνο είναι σωστή και πλήρης. Μάλιστα στην ίδια απάντηση το ΥΠΕΘΑ τονίζει με ιδιαίτερο νόημα:

Με το ανωτέρω σκεπτικό, θεσμοθετήθηκαν άδειες που χορηγούνται αποκλειστικά στο στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ και καλύπτουν όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής του.

Παρά την απάντηση του ΥΕΘΑ όμως η οποία αποτελεί ένα οριστικό «άδειασμα» κάθε προσπάθειας για αλλαγές η ΠΟΕΣ λέει οτι ο ΥΕΘΑ ζητά ιδέες, προφανώς για να αλλάξει την κοινή υπουργική απόφαση (!) Ήδη μάλιστα περιφερειακές Ενώσεις της στέλνουν προτάσεις για να προωθηθούν στο υπουργείο όπως π.χ.την επαναφορά των 24ωρων αδειών που προέβλεπε η προηγούμενη υπουργική απόφαση και την αύξηση τους απο 4 σε 6, μία ανα 2 μήνες.

Μάλιστα η ΠΟΕΣ αναφέρει χαρακτηριστικά:«Μετά την τελευταία συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, όπως ήδη εγνώσθη, ο κ. ΥΕΘΑ αναμένει από την Ομοσπονδία μας προτάσεις και απόψεις για την υπουργική απόφαση περί αδειών του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού. Η Ομοσπονδία επεξεργάζεται ήδη το κείμενο και τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει τις προτάσεις της, όπως ζητήθηκε. Παρακαλούνται όλες και όλοι οι συνάδελφοι να απευθυνθούν στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, μέλη της ΠΟΕΣ, προκειμένου και μέσα στην επόμενη βδομάδα να καταθέσουν τυχόν προτάσεις – απόψεις τους. Από τη συμμετοχή σας κρίνεται η διαμόρφωση….»

Όπως ειναι φανερό δεν γίνεται να ισχύει και αυτό που λέει η ΠΟΕΣ και αυτό που λέει το ΥΠΕΘΑ και ξανακοιτώντας το έγγραφο στην βουλή με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου μάλλον δεν φαίνεται να ξέρουν στην Μεσογείων ούτε οτι περιμένουν κάποια πρόταση ούτε πως θα τους πάει πρόταση στο ΥΠΕΘΑ.

Γιατί όπως λένε ξεκάθαρα πάρα πολύ πρόσφατα (και απο ότι θυμόμαστε χωρίς να υπάρξει «διαβούλευση» ούτε τότε) θεσμοθετήθηκαν άδειες που χορηγούνται αποκλειστικά στο στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ και καλύπτουν όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής του.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ