Άδωνις Γεωργιάδης: Η διγλωσσία Καμμένου απειλεί Στρατόπεδα με κλείσιμο!

Κινδυνεύουν με κλείσιμο τα στρατόπεδα “Παπαφλέσσα” στην Καλαμάτα και 9ου Συντάγματος Πεζικού στα «Γιαννιτσά»; Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης


 

Ευθεία επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για το θέμα των δηλώσεων που έκανε σχετικά με την επικείμενη κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές, κάνει με ερώτησή του στη Βουλή ο τομεάρχης άμυνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για πολιτική διγλωσσία η οποία απειλεί τη λειτουργία του στρατοπέδου “Παπαφλέσσα” στην Καλαμάτα και του στρατοπέδου που στεγάζεται το ιστορικό 9ο Σύνταγμα πεζικού στα Γιαννιτσά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από τον Καμμένο! Κλείνουν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων;


 

Τι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προκάλεσε αντιδράσεις;

 

Διαβάστε όλη την ερώτηση που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή

ΘΕΜΑ: Η πολιτική διγλωσσία του κ. Καμμένου απειλεί τη λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα

Πολιτική δοκιμασίας των αντοχών των φορέων, πολιτών και εργαζομένων στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα εφαρμόζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος.

Αφορμή είναι η πολιτική διγλωσσία του κ. Καμμένου αναφορικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου, ενός εκ των πιο σύγχρονων και συνάμα ιστορικότερων μονάδων στη χώρα, αλλά και του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» που εδρεύει σε αυτό.

Η στάση του Υπουργού αντικατοπτρίζεται στις αντιφατικές δηλώσεις του, όταν ενώπιον του Δημάρχου Καλαμάτας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης, την 23η Μάρτιου 2015, διαβεβαίωνε ότι το στρατόπεδο θα παραμείνει, αλλά με μικρότερη πληρότητα, επισημαίνοντας «Ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε για τη μονάδα του στρατού.

Η μονάδα του στρατού θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο».

Την άποψη αυτή δε συμμερίστηκε ο κ. Καμμένος σε ομιλία του στη Βουλή, στις 2.6.2016, όταν στηλίτευσε, δια μίαν εισέτι φοράν, την προηγούμενη κυβέρνηση για έλλειψη πνεύματος εξοικονόμησης πόρων στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, προμηνύοντας εμμέσως το κλείσιμο του στρατοπέδου, δηλώνοντας σκωπτικά «Δεν φυλάγεται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη, για να έχει στρατεύματα».

Σε συνέχεια των πληροφοριών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε επικείμενο σχεδιασμό περί κατάργησης Κέντρων Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς, οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Καλαμάτας απέδωσαν στις 10 Μαρτίου ομόφωνο ψήφισμα για την παραμονή σε λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», επικαλούμενοι μια σειρά παραμέτρων, μεταξύ αυτών:

το οικονομικό όφελος από τη μειωμένη ανάγκη συντήρησης των προσφάτως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων,

τη δυνατότητα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στο ύπαιθρο όλο το χρόνο, λόγω των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και

τη δέσμευση του Δήμου Καλαμάτας να συμβάλει οικονομικά στη λειτουργία του στρατοπέδου, εφόσον το οικονομικό κριτήριο προκριθεί για τη διατήρησή του ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας αναφορικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα και του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» που εδρεύει σε αυτό;

Ο ερωτών βουλευτής,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης

Βουλευτής Β ́ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ