Άδωνις καρφώνει εφοπλιστές – Καμμένο για την αύξηση της θητείας

Επίθεση σε συγκεκριμένους εφοπλιστές εξαπέλυσε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα “κάρφωσε” τον Πάνο Καμμένο για την  αύξηση της θητείας


 

Οι εθνικοί ευεργέτες σήμερα αγοράζουν ποδοσφαιριστές είπε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση για τα εθνικά μας θέματα, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά δυο συγκεκριμένους εφοπλιστές.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης τους θεσμικής συνάντησης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ΥΠΕΘΑ, ο Πάνος Καμμένος έθεσε θέμα αύξησης της θητείας και ζήτησε την βοήθεια της αντιπολίτευσης για να περάσει το συγκεκριμένο μέτρο.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως η ΝΔ συμφωνεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εφόσον είναι απαραίτητο για την εθική μας άμυνα και υποστήριξε ότι είχαν έρθει σε συμφωνία. Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι υπαναχώρησε όταν είδε τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση με τίτλο: «Τουρκική Επιθετικότητα, Εθνική Άμυνα και Οικονομική Κρίση», διοργανώθηκε χθες στην Αθήνα από το liberal.gr και συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και Τομεάρχης του Τομέα Εθνικής Άμυνας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Κώστας Ζιαζιάς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης κ. Κώστας Υφαντής.

Τι είπε στην βασική του ομιλία ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και Τομεάρχης του Τομέα Εθνικής Άμυνας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του τόνισε κατ’ αρχήν ότι «είναι ελπιδοφόρο ότι με τα μαγαζιά ανοικτά και χωρίς διαφήμιση, η αίθουσα είναι σχεδόν γεμάτη, για ένα θέμα όχι και τόσο… δημοφιλές και πιασάρικο» και συνέχισε:

«Ο καθένας, οφείλει να ανησυχεί με την κατάσταση, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να φοβάται. Άλλο ανησυχία, άλλο φόβος.

Οι στοχεύσεις της εξωτερικής τουρκικής πολιτικής δεν είναι… βραχυχρόνιου τύπου, δεν επηρεάζονται από συγκυρίες… Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, οργανωμένο. Η Τουρκία δεν έχει αποδεχτεί τα σύνορά της, αυτό δείχνει.

Προφανώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πληγεί από τις εξελίξεις, όπως το πραξικόπημα κ.α. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει στοχευμένες κρίσεις», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παρ’ όλα τα προβλήματα διατηρούνται σ’ ένα αξιόμαχο επίπεδο. Είναι ισχυρές οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παρά τα προβλήματα και πρέπει να τις εμπιστευόμαστε. Παραμένουν εξαιρετικά αξιόμαχες και τους αξίζουν μεγάλα μπράβο.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

Ντρέπομαι όταν ακούω ότι ο αρχηγός ΓΕΣ να παίρνει 1.200 ευρώ. Ντρέπομαι. Τα έλεγα – πριν την κρίση – ότι δεν είναι δυνατόν ένας πιλότος F16 να παίρνει πολύ χαμηλότερο μισθό από έναν οδηγό λεωφορείου στην Πατησίων. Τα έλεγα πριν την κρίση και με έβριζαν. Η ελευθερία είναι το πολυτιμότερο, αλλά δεν είναι τσάμπα.

Μια κοινωνία που οι…. μαμάδες πιστεύουν ότι τα παιδιά τους δεν πρέπει να πηγαίνουν στρατό, τι τύχη μπορεί να έχει; Και δεν μιλάμε για χώρα όπως η Δανία ή κάποια άλλη, αλλά για μια χώρα με μεγάλα γεωστρατηγικά θέματα. Το εκκρεμές το τράβηξε η χούντα προς τη μια πλευρά πολύ, όμως μετά υπήρξε η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Στην Ελλάδα δεν έχουμε καταλάβει που βρισκόμαστε ακριβώς. Και αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Η Τουρκία αλλάζει και αλλάζει γρήγορα. Εμείς όλοι εδώ γνωρίζαμε μια Τουρκία κεμαλικού τύπου, έστω και επίπλαστα. Όμως, ο Ερντογάν αλλάζει εντελώς την Τουρκία, τη μετατρέπει σε ένα… διαφορετικό κράτος, απομακρυσμένο από τις δυτικές αξίες».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αναφέρθηκε σε λεγόμενα του Ερντογάν προς τον τουρκικό λαό:

«Να κάνετε πέντε παιδιά, όχι τρία. Σε εκατό χρόνια, να πνίξουμε την Ελλάδα. Και εμείς συζητάμε αν θα κάνουμε ένα παιδί. Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να δει συλλογικά το θέμα, όχι αποσπασματικά, μια μικρή κρίση, μια παραβίαση κ.λπ. Η άμυνα δεν θα είναι τσάμπα, όμως πρέπει να δούμε ολιστικά το θέμα», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Εκείνη η Ελλάδα η χρεοκοπημένη των μεσογειακών πολέμων, προτιμούσε να αγοράζει το Αβέρωφ και να είναι αξιόμαχη και όχι να αγοράζει ποδοσφαιριστές.

Ο αξιωματικός, και μηδέν λεφτά να παίρνει, πρέπει να είναι εκεί. Ναι, είναι εξευτελιστικοί οι μισθοί σήμερα. Όμως, δε στέκομαι μόνο σ’ αυτό. Είναι σοβαρό, αλλά δε στέκομαι σ’ αυτό. Ο αξιωματικός είναι εκεί, ακόμη και όταν όλοι οι άλλοι στη χώρα έχουν καταρρεύσει.

Η ομιλία του Στρατηγού Κ. Ζιαζιά

 

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός κ. Κώστας Ζιαζιάς ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ελληνικός στρατός, με ευθύνη των κυβερνήσεων, μιλώντας για το μισθολογικό, για την υποβάθμιση των καθηκόντων τους, για μονάδες «φαντάσματα» κ.α.

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ τόνισε ότι «στη χώρα δεν υφίσταται Εθνική πολιτική σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Στόχοι και μεμονωμένες πρωτοβουλίες υπήρξαν και υπάρχουν, αλλά συντονισμένη Εθνική Στρατηγική, υπό ένα γενικό πλαίσιο, δεν υπάρχει», επισήμανε.

Ο κ. Ζιαζιάς μίλησε για πλήρη απαξίωση του θεσμού των στρατιωτικών, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός του στρατού αμείβεται όπως ένας κλητήρας της Βουλής!

Αυτό τα λέει όλα, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ασφάλεια και άμυνα σε μια χώρα. Πάμε σε μια… Φινλανδοποίηση της χώρας, σχολίασε, συμφωνώντας με παρόμοιο σχόλιο του κ. Λουκόπουλου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θητεία 12 μήνες ζητάει ο στρατηγός Ζιαζιάς


 

Ο Στρατηγός μίλησε για την »ανάγκη πλήρους αναθεώρησης της πολιτικής σε ότι αφορά την Εθνική Άμυνα, χρειάζεται ένας νέος αμυντικός σχεδιασμός».

Αναφέρθηκε σε μονάδες «φαντάσματα», που δεν χρειάζονται, είναι κοστοβόρες ενώ δεν προσφέρουν τίποτα, οπότε χρειάζεται νέος σχεδιασμός. Παράλληλα, σημείωσε ότι η μείωση της θητείας σε εννέα μήνες έγινε με την προϋπόθεση ότι θα προσληφθούν 15.000 μόνιμοι αξιωματικοί. Αυτό δεν έγινε λόγω οικονομικής κρίσης, οπότε τώρα, η 9μηνη θητεία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον ελληνικό στρατό.

Τι είπε ο Στρατηγός Κ. Λουκόπουλος

Στην αρχική του εισήγηση ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λουκόπουλος μίλησε για μίλησε για εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Φοβούμαι ότι είμαστε μπροστά σε μια μακροχρόνια κρίση με την Τουρκία. Η Τουρκία δείχνει ότι καλλιεργεί συντονισμένα και οργανωμένα την κρίση».

Παράλληλα, επισήμανε ότι κάποιοι πασχίζουν να κρατάνε την Ελλάδα σε μια… Φινλανδοποιημένη πολιτική! Αυτός είναι ο στόχος τους. Επίσης, συμπλήρωσε ότι άλλο η αποτροπή πολέμου και άλλο η αποφυγή πολέμου, ενώ η εξωτερική πολιτική – ειδικά στα θέματα άμυνας – δε γίνεται ούτε με ατάκες του παλιού κινηματογράφου, ούτε με άκοπα και εύκολα συνθήματα.

Η ομιλία του καθηγητή Κώστα Υφαντή

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης κ. Κώστας Υφαντής υποστήριξε ότι η κατάσταση στις σχέσεις μας με την Τουρκία έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τα έως το 2000 στάνταρ. Έως τότε, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ένα βαθμό ανεξαρτησίας, ήταν αυτόνομες, στο βαθμό που μπορούμε να το πούμε αυτό. Όμως, την τελευταία 15ετία «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι υποταγμένες απόλυτα στο κόμμα που κυβερνά και στον Ερντογάν με ότι συνεπάγεται αυτό. Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση», συμπλήρωσε ο κ. Υφαντής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ