Άδωνις σε Καμμένο: Πόσο κόστισε η πτήση στις ΗΠΑ με το Gulfstream;

Η πτήση του Πάνου Καμμένου στις Η.Π.Α. έχει μπεί στο μικροσκόπιο της Ν.Δ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το twitter «χτυπάει» και με ερώτηση.

Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις Η.Π.Α. και η φωτογραφία που ανέβασε στο αεροπλάνο έκαναν έξω φρενών τον Άδωνι Γεωργιάδη που απάντησε άμεσα μέσω twitter στον υπουργό Εθνικής Άμυνας επικρίνοντας την στάση του μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναπαράγωντας αυτή την φωτογραφία.

O τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. που είναι σφοδρά ενοχλημένος γιατί ως υπουργός είχε δεχτεί κριτική επειδή πήγε στις ΗΠΑ ταξιδεύοντας οικονομική θέση προχώρησε όμως και σε κατάθεση ερώτησης για το κόστος του ταξιδιού των κκ Καμμένου και Παππά στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε απο την Ν.Δ. ο Α. Γεωργιάδης «επεσήμανε ότι ορισμένα στελέχη της Κυβέρνησης φαίνεται πως διαβιούν στην εποχή των παχιών αγελάδων και επιδιδόμενοι σε ένα κρεσέντο πολιτικού στρουθοκαμηλισμού αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν τη δυσμενή θέση στην οποία περιήλθε η χώρα μας, τα τελευταία δύο χρόνια, και επιδίδονται σε προκλητικές δαπάνες».

Δείτε ολο το κείμενο της ερώτησης του Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Βουλευτής Β΄ Αθηνών – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2017
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τους Αξιότιμους Υπουργούς Επικρατείας, Εθνικής Άμυνας
ΘΕΜΑ: Αναφορικά με το ταξίδι των Υπουργών κ.κ. Καμμένου και Παππά στις ΗΠΑ
Στην εποχή των παχιών αγελάδων φαίνεται πως διαβιούν ορισμένα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι επιδιδόμενοι σε ένα κρεσέντο πολιτικού στρουθοκαμηλισμού αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν τη δυσμενή θέση στην οποία περιήλθε η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής τους και επιδίδονται σε προκλητικές δαπάνες, τη στιγμή που νέα έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ αποκαλύπτει στοιχεία σοκ για την φτωχοποίηση της ελληνικής οικογένειας.

Με ανοιχτά όλα τα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας της χώρας μας, οι Υπουργοί κ.κ. Καμμένος και Παππάς, οι οποίοι άλλοτε σήκωναν την παντιέρα της ηθικής, διατείνοντας ότι η εποχή της φαυλοκρατίας και του παλαιοκομματισμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί, φόρεσαν και τον «χρυσοκέντητον μανδύαν» προκειμένου να παραστούν σε μια εκδήλωση των ομογενών με αφορμή την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Ντόναλτ Τραμπ.

Ως εδώ κανείς δεν θα είχε αντίρρηση αν οι ίδιοι δεν επέλεγαν να υλοποιήσουν το ταξίδι τους με τις ανέσεις που προσφέρει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκαλώντας περαιτέρω το κοινό αίσθημα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στον διαδικτυακό τόπο www.tovima.gr η ώρα πτήσης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Gulfstream στοιχίζει 5.400 ευρώ, δηλαδή η πτήση που έκανε 11 ωρών για να πάει (χωρίς ανεφοδιασμό) στην Ουάσιγκτον και 11 ώρες για να γυρίσει, στοίχισε πάνω από 110.000 ευρώ. Φυσικά στο κόστος πτήσης του Gulfstream δεν περιλαμβάνονται ούτε τα landing fees, ούτε τα τέλη παραμονής στο αεροδρόμιο, ούτε τα over flights fees, αλλά ούτε και το κόστος χρέωσης της κηροζίνης από την Ουάσιγκτον, όπως αναφέρει το παραπάνω δημοσίευμα.
Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Πότε αναχώρησε και πότε επέστρεψε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
2. Πόσο κόστισε συνολικά η πτήση μαζί με τα landing fees, τα τέλη παραμονής στο αεροδρόμιο και τα over flights fees;

Ο Ερωτών Βουλευτής,
Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ