Αεροπλανοφόρο «Ρούζβελτ»: Θετικό στον κορονοϊό τα 2/3 του πληρώματος αλλά χωρίς συμπτώματα

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΡΟΥΖΒΕΛΤ

Ανάμεσα σε όλο το πλήρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, το οποίο στο σύνολό του υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ για τη νόσο Covid-19, τα δύο τρίτα των ναυτών που βρέθηκαν θετικοί στον ιό είναι ασυμπτωματικοί, ανακοίνωσε ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζον Χάιτεν.

Η επιδημία που έχει ακινητοποιήσει αυτό το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο στο νησί Γκουάμ και η οποία σκότωσε έναν ναύτη, επέτρεψε στο Πεντάγωνο να συγκεντρώσει μια πολύτιμη βάση δεδομένων για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε μεγάλη στρατιωτική κοινότητα, δήλωσε ο στρατηγός Χάιτεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Δεν είναι παρά 5.000 άνθρωποι, αλλά είναι 5.000 άνθρωποι ενός συγκεκριμένου τύπου», νεότεροι και υγιέστεροι σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, εξήγησε.

Τα ποσοστά ασυμπτωματικών ασθενών που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα κυμαίνονται μεταξύ 20 και 50%, πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός, μέλος της ομάδας κρίσης, στην οποία έχει αναθέσει ο Λευκός Οίκος την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Εμείς όμως, είμαστε 60-70% ασυμπτωματικοί».

Επιπλέον, πολλοί ναύτες του «Θίοντορ Ρούζβελτ» που είχαν εξεταστεί και βρεθεί αρνητικοί στον κορωνοϊό στα τέλη Μαρτίου, αργότερα έγιναν θετικοί. «Υπάρχει λοιπόν ο παράγοντας χρόνος που πρέπει να λάβουμε υπόψη», είπε. Λίγο πάνω από το 10% των θετικών κρουσμάτων είχαν εξεταστεί αρχικά και είχαν βγει αρνητικά στον SARS-CoV-2.

«Αυτό που μάθαμε είναι ότι εκείνοι που από αρνητικοί έγιναν θετικοί, είχαν αυτή την εξέλιξη στην υγεία τους εντός της περιόδου των 14 ημερών» που συνιστάται παγκοσμίως για παραμονή σε καραντίνα ώστε να προστατευθεί ο υγιής πληθυσμός. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μια καραντίνα 14 ημερών, ατομική ή σε ιδιαίτερα ολιγομελείς ομάδες και στη συνέχεια ένα διαγνωστικό τεστ, θα μας δώσουν τη διαβεβαίωση ότι έχουμε ένα υγιές πλήρωμα», κατέληξε.

Το Πεντάγωνο, το οποίο σταμάτησε κάθε δράση των στρατευμάτων του σε όλο τον κόσμο, αποφάσισε να εξετάσει σχεδόν το σύνολο των δυνάμεών του το συντομότερο δυνατό για να έχει μια καλύτερη ιδέα των διαδικασιών που θα εφαρμόσει για να επιστρέψει σε μια κανονικότερη λειτουργία, κατέληξε.

Την Παρασκευή το πρωί, το 94% του πληρώματος είχε εξεταστεί για κορωνοϊό. Συνολικά 660 ναύτες είχαν βρεθεί θετικοί και 3.920 αρνητικοί στο νέο κορωνοϊό που έχει προκαλέσει τον θάνατο 150.000 και πλέον ανθρώπων παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότεροι από 34.600 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ