Αεροπορία Στρατού: Μπαράζ αεροδιακομιδών με NH-90 και Σινούκ

Η Αεροπορία Στρατού δεν σταματάει ούτε για ένα λεπτό τις πτήσεις σωτηρίας σε όλη την χώρα. Τα ελικόπτερα Σινούκ και NH-90 έγραψαν και αυτή την βδομάδα ώρες.

Μέσα μόλις σε μια εβδομάδα, από την Κυριακή 12 έως την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, ο Στρατός Ξηράς διέθεσε ελικόπτερα της
Αεροπορίας Στρατού για αεροδιακομιδές 8 ασθενών.
Αυτή η υπερβολική καταπόνηση μέσων και προσωπικού που οφείλεται στις ανύπαρκτες υποδομές Υγείας στην χώρα και ιδίως στα νησιά αποτυπώνεται λεπτομερώς ως εξής:
Αεροδιακομιδή
– Στις 12 Μαρτίου, έγινε η αεροδιακομιδή ενός ασθενή από τη Νάξο στη Σύρο, με ελικόπτερο
ΝΗ-90.
– Στις 13 Μαρτίου, μεταφορά χάρη στην Αεροπορία Στρατού ενός ασθενή από τη Νάξο στη Σύρο και ενός ασθενή από τη Σύρο στην Αθήνα, με ελικόπτερο ΝΗ-90.
– Στις 14 Μαρτίου, αεροδιακομιδή ενός ασθενή από την Πάρο στη Σύρο και ενός ασθενή
από τη Νάξο στην Αθήνα, με ελικόπτερο ΝΗ-90.
– Στις 15 Μαρτίου, αεροδιακομιδή  ενός ασθενή από τη Μήλο στη στη Σύρο, με ελικόπτερο
ΝΗ-90.
– Στις 16 Μαρτίου, μεταφορά ενός ασθενή από την Κω στη Ρόδο, με ελικόπτερο
CH-47D (Σινούκ).
– Στις 18 Μαρτίου, αεροδιακομιδή ενός ασθενή από στη Σύρο, με ελικόπτερο ΝΗ-90.
Για την ιστορία σημειώνεται πως λίγα χρόνια πριν σε ενημερωτικό του σημείωμα το ΓΕΣ ανέφερε για την Α.Σ.

Αποστολή Αεροπορίας Στρατού

Αποστολή του Όπλου της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ), είναι η διεξαγωγή επιχειρήσεων Μάχης, σε συνεργασία με τα άλλα όπλα του Στρατού Ξηράς ή και ανεξάρτητα από αυτά και η εκτέλεση ποικίλων αποστολών Μάχης, υποστήριξης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας, ανεξάρτητα, ή σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ρόλος Αεροπορίας Στρατού

Ο ρόλος της Αεροπορίας Στρατού, έτσι όπως διαμορφώθηκε με την ολοκλήρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την απόκτηση των επιθετικών ελικοπτέρων, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τα χαρακτηριστικά των ελικοπτέρων και συνίσταται στη διάθεση των απαιτουμένων μέσων τόσο για την αεροκίνηση ικανής δύναμης, όσο και την παροχή άμεσων πυρών σε τόπο και χρόνο για την επίτευξη αποφασιστικού αποτελέσματος.

Η ισχύς ΠΥΡΟΣ, η ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ, η ΕΥΚΑΜΨΙΑ και η ΤΑΧΥΚΙΝΗΣΙΑ, τα βασικά χαρακτηριστικά των αεροπορικών μέσων της Αεροπορίας Στρατού, δίνουν τη δυνατότητα στις Διοικήσεις των επίγειων δυνάμεων , να διεξάγουν αγώνα με καλύτερες προϋποθέσεις και να εφαρμόσουν τις μορφές του ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΕΛΙΓΜΟΥ (ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΗ, ΥΠΕΡΚΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΙΓΜΟ , ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ),που μέχρι σήμερα φαινόντουσαν τολμηρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ