Ο Α/ΓΕΕΘΑ…εκπαιδευόμενος πιλότος! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ για να δοκιμάσει τις αντοχές του ως εκπαιδευόμενος πιλότος στα Τ-6. Μαζί του ήταν και ο αρχηγός ΓΕΑ

Στην Καλαμάτα όπου η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει το διεθνές εκπαιδευτικό της κέντρο βρέθηκαν δύο αρχηγοί.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκαν την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) στην Καλαμάτα για να έχουν απο πρώτο χέρι εικόνα των εγκαταστάσεων και των δυνατοτήτων της αλλά και να μιλήσουν με το προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Πού θα «βρέξει» πολλά λεφτά η Πολεμική Αεροπορία 

Στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας τους δυο αρχηγούς  υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Μαρίνος Λούκος και ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Χίνης.

Εκεί ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις τρέχουσες δραστηριότητες της 120 ΠΕΑ και παρείχαν κατευθύνσεις στο προσωπικό.

Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στους εκπαιδευόμενους ανθυποσμηναγούς, τόνισε μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης προκειμένου να αποκτηθούν οι απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες που απαιτείται να κατέχουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι απολαμβάνουν παγκόσμιας αναγνώρισης.

Οι δυο αρχηγοί επισκέφθηκαν τις Μοίρες Συντήρησης Αεροσκαφών T-6A Texan και Τ-2Ε, όπου συνομίλησαν με το τεχνικό προσωπικό, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πτήση με αεροσκάφη Τ-6Α Texan στην περιοχή της Σπάρτης σε πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

T-6A TEXAN II

T-6A TEXAN II

Περιγραφή

Είναι Αμερικάνικης προέλευσης, μονοκινητήριο, turboprop, εκπαιδευτικό και σχεδιάστηκε να έχει χαρακτηριστικά πτήσης και αίσθηση jet αεροσκάφους.

Το πρώτο Τ-6Α παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία τον Ιούλιο του 2000 και από τότε ανέλαβε μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού έργου της.

Το Τ-6Α επιχειρεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας. Φέρει δίχρωμη παραλλαγή άσπρου και μπλε.

Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις

  • Πλήρωμα: 2 (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος)
  • Κινητήρας: Pratt and Whitney PT6A-68 turboprop ισχύς 1.100 hp
  • Εκπέτασμα Πτερύγων: 10.19μ
  • Μήκος: 10.16μ
  • Μέγιστη ταχύτητα: 586 km/h
  • Μέγιστο ύψος: 9.500μ. ή 31.000 πόδια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ