Α/ΓΕΕΘΑ: Ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας στο επίκεντρο συνάντησης με τον ΑΓΕΕΔ Αρμενίας

  Ο Aρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα
 
Το υψηλό επίπεδο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας επαναβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Aρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Αρμενίας, αντιστράτηγο Artak Davtyan, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων και Ασφάλειας «ΑΘΗΝΑ 2018».
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε «το περιβάλλον ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής κοινού ενδιαφέροντος», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, καθώς και η «προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς των ειδικών δυνάμεων και της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης».

Ειδικότερα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

-Το ευμετάβλητο σύγχρονο περιβάλλον, απαιτεί την ευρύτερη δυνατή ανάπτυξη διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) προωθούν και πραγματοποιούν ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών στρατιωτικών συνεργασιών με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
-Το ικανοποιητικό ποσοστό υλοποίησης των ετήσιων προγραμμάτων στρατιωτικής συνεργασίας καθώς και η ευρεία συμμετοχή προσωπικού των ΕΔ της Αρμενίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα των Ελληνικών ΕΔ (ΣΣΕ, ΣΣΑΣ, ΣΜΥ, ΣΕΘΑ, ΑΔΙΣΠΟ, ΣΔΙΕΠ, ΠΚΕΕΥΕ), καταδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.
-Οι Τουρκικές ΕΔ επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο η οποία αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία από τις Ελληνικές ΕΔ.Δ Α
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο αρχηγός ΓΕΕΔ της Αρμενίας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, στον Αυλώνα Αττικής, ενώ θα συναντηθεί με Αρμένιους σπουδαστές στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη:ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ