Αγιά Σοφιά: Έρχεται προβοκάτσια! Ποιος την είπε “ισλαμικό τέμενος”

Αγιά Σοφιά: Η προβοκάτσια για την μετατροπή της σε τζαμί για να πάρει πόντους ο Ερντογάν είναι έτοιμη! Ήδη επίσημα χείλη την αποκαλούν “μέγα ισλαμικό τέμενος”

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Την ώρα που οι Χριστιανοσύνη σε όλο τον πλανήτη έχει εισέλθει στο πένθος της Μεγάλης εβδομάδας και ετοιμάζεται να εορτάσει την Ανάσταση του Θεανθρώπου, ο Ερντογάν απεργάζεται σχέδια προβοκάτσιας στην Αγιά Σοφιά, για να κερδίσει πόντους από φανατικούς.

Δεν είναι μόνο η φημολογούμενη προετοιμασία για προσευχή την Μεγάλη Παρασκευή μέσα στον ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας.

Είναι που διάλεξαν ακριβώς την Μεγάλη εβδομάδα για να κάνουν έκθεση ισλαμικής τέχνης μέσα στην Αγιά Σοφιά, με τίτλο “η Αγάπη προς τον Προφήτη” (Aşk-i Nebi).

Τα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώνουν  η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων και το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, έγιναν την περασμένη Παρασκευή. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαϊου.
 

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, και ο επικεφαλής της  Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Μεχμέτ Γκιορμέζ.

Αγιά Σοφιά

Τόσο ο Κουρτουλμούς όσο και ο Γκιορμέζ, στις ομιλίες τους αποκάλεσαν τη Αγιά Σοφιά “το μεγάλο μας τζαμί, το μεγάλο μας τέμενος, το ισλαμικό τέμενος της Αγίας Σοφίας”.

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο προκλήσεων, ενόψει του επικείμενο δημοψηφίσματος της Τουρκίας την Κυριακή του Πάσχα.

Ο Ερντογάν αν και δεν διαφαίνεται να έχει πρόβλημα επικράτησης στο δημοψήφισμα, παρά τις δημοσκοπήσεις που τον θέλουν να επικρατεί οριακά, έχει στοχεύσει μάλλον υψηλά, σε ποσοστό που να είναι κοντά ή και πάνω από 60% ώστε να το χρησιμοποιήσει ως ισχυρό χαρτί στην Δύση που δείχνει να έχει προβλήματα με τις πολιτικές του.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ