Αιγαίο: 31 παραβιάσεις από 4 τούρκικα CN-235 με τα μάτια «καρφωμένα» στα Rafale

CN-235

Οι Τούρκοι εδώ και πολλές ημέρες παίζουν τα «καλά παιδιά» στο Αιγαίο με μηδενική πτητική δραστηριότητα θέλοντας να αποδείξουν ότι έχουν αποκλιμακώσει την ένταση.

Ξαφνικά σήμερα όμως και μάλλον όχι τυχαία έστειλαν 4 CN-235 τα οποία και προχώρησαν σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Και φυσικά δεν ήταν τυχαία η σημερινή ημέρα καθώς Γαλλικά Rafale μαζί με ελληνικά μαχητικά συμμετείχαν στη διμερή άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ 2021». Με την παρουσία των ΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ, τον Γάλλο Πρέσβη και τον Αρχηγό της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορία στην Τανάγρα στην 114ΠΜ στην Ήμερα Διακεκριμένων Επισκεπτών ουσιαστικά επισφραγίστηκε η απόκτηση των 18 Rafale από την Πολεμική Αεροπορία και κυρίως η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

Μάλλον αυτές οι εξελίξεις δεν αρέσουν στην Τουρκία και φρόντισαν να δείξουν την ενόχλησή τους . Βέβαια δεν τόλμησαν να βγάλουν μαχητικά αλλά θέλησαν να «παρακολουθήσουν» την άσκηση με τα κατασκοπευτικά CN-235. Σίγουρα θα πήραν μια πολύ καλή γεύση από τα γαλλικά Rafale που σε λίγο καιρό θα καλεστούν να τα «αντιμετωπίσουν» στο Αιγαίο.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 04η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 4

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 4

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 31

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ