Αιγαίο: Ποιοι ζητούν Κανονιοφόρο για την ασφάλεια τους

Αιγαίο: Βροχή τα προβλήματα και τα παράπονα από όσους ζούν στις εσχατιές της πατρίδας μας και νιώθουν πως το «κράτος των Αθηνών» τους ξέχασε.

 

Για τη σύσκεψη που είχε στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον Υπουργό Π. Κουρουμπλή, τον Υφυπουργό Νεκτ. Σαντορινιό, και με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Στ. Ράπτη, , μίλησε  στο Ρ/Σ Maximum 93,6 FM ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ  Αν. Δημοσχάκης.

Ανάμεσα στα όσα ανέφερε ξεχωρίζει η καταγγελία πως οι Τούρκοι ψαράδες αλωνίζουν στο Αιγαίο και το αίτημα για να υπάρξει προστασία των Ελλήνων από τους Τούρκους ψαράδες.

Συγκεκριμένα ο Α. Δημοσχάκης είπε ότι:Χρειάζονται προστασία οι αλιείς και τα αλιευτικά πεδία στο Θρακικό Πέλαγος, καθόσον οι Τούρκοι αλιείς, που συνεχώς παραβιάζουν τα εθνικά χωρικά ύδατα, δημιουργούν συνθήκες ερημοποίησής τους.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι πρόσφατα κατέθεσε και Γραπτή Ερώτηση γι’ αυτό το θέμα και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επανέλθει η Κανονιοφόρος στο Β/Α Αιγαίο.
 

Ο ίδιος συνολικά έθεσε στη σύσκεψη πέντε θέματα, τα οποία έχει αναδείξει μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο κατά το παρελθόν.

Ανάμεσα τους και η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας που έχει προβλεφθεί στο σχετικό Νόμο που θα έρθει το προσεχές διάστημα στη Βουλή.

Ο Α. Δημοσχάκης  τόνισε στον Υπουργό Ναυτιλίας ότι πρέπει να γίνει στην Αλεξ/πολη που συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις.

Ακόμα ανέφερε το θέμα της μοριοδότησης των μεταθέσεων των υπηρετούντων στο Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης, τονίζοντας ότι θα πρέπει μάλιστα να ισχύσει και αναδρομικά.

Επίσης τόνισε πως είναι σημαντική για την ανάπτυξη της οικονομίας των Περιφερειών Αν. Μακεδονίας – Θράκης και Β. Αιγαίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξ/πολης με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου και πως πρέπει να εξασφαλιστούν οι κτιριακές υποδομές για τη στέγαση του Λιμεναρχείου Αλεξ/πολης, εντός του φυσικού του χώρου, στο λιμάνι δηλαδή κι όχι σε αστικό χώρο που λειτουργεί σήμερα.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ