Αιγαίο: Οι Τούρκοι επέστρεψαν μετά από δύο ημέρες με 46 παραβιάσεις και υπερπτήση

Ιδιαίτερα προκλητικοί εμφανίστηκαν σήμερα μετά από «αποχή» δύο ημέρων οι Τούρκοι με 46 παραβιάσεις και μία υπερπτήση πάνω από το Αιγαίο
 
 
Μετά από ένα διήμερο τούρκικης «ακινησίας» πάνω από το Αιγαίο σήμερα οι προκλήσεις και οι παραβιάσεις έσπασαν και πάλι τα κοντέρ. Εκτός από την πρωινή υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 26.000 πόδια οι Τούρκοι με 6 οπλισμένα F-16 (2 σχηματισμοί των δύο και δύο μεμονωμένα) προχώρησαν συνολικά σε 46 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Οι Τούρκοι δεν σταματάνε να αποδεικνύουν ότι οι συζητήσεις που γίνονται για τα ΜΟΕ με την δεύτερη συνάντηση να αναμένεται στην Τουρκία μέχρι τις 20 Ιουνίου είναι μόνο λόγια και ότι δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν μπαϊράκι. Ειδικά μετά και την παραίτηση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συζητάει τα ΜΟΕ Αντιστράτηγου Νίκου Ζαχαριάδη αλλά και λόγω της προεκλογικής περιόδου και στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Τα ανωτέρω Α/Φ πάντως όπως κάθε φορά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 5η ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (2x2F16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 (2x1F16)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 12
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 46
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : Κεντρικό Αιγαίο
1. Μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησε τουρκικό Α/Φ F-16 στις 11:01 άνωθεν ν. Αγαθονησίου στα 26.000 πόδια.
2.Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ