Αιγαίο: Τι συζήτησε η Πρόξενος της Τουρκίας με το Λιμενικό

Αιγαίο: Η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας βρέθηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το θέμα που συζήτησε «καίει».

Για εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας κα Oya Yazar στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κάνει λόγο η ελληνική πλευρά που επιγραμματικά δίνει και πληροφορίες για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας συναντήθηκε όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό του ΛΣ με τον Αρχηγό του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη, ενώ από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης Υποναύαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Αργυρίου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Αγησίλαος Αναστασάκος, ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Λαγουρός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Στουρνάρας, καθώς και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός.

Όπως αναφέρουν από το Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα έρευνας και διάσωσης στη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.

Ένα θέμα δηλαδή που «καίει» πάρα πολύ και την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό τα οποία συχνότατα έχουν να αντιμετωπίσουν την, το λιγότερο, αντιπαραγωγική στάση των Τούρκων σε πλήθος περιστατικών έρευνας – διάσωσης στο Αιγαίο.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Άμυνας αν για το θέμα έχει ζητηθεί επίσης συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ που σίγουρα μέσω των στελεχών του θα είχε να πει πολλά για το θέμα με την διπλωμάτη της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ