Αιγαίο: Στο φουλ οι τούρκικες προκλήσεις με 43 παραβιάσεις, υπερπτήσεις και εμπλοκές

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16

Καμία διάθεση για αποκλιμάκωση δεν έχει η Τουρκία και το φωνάζει σε καθημερινά βάση ειδικά στο Αιγαίο με τις συνεχείς προκλήσεις με παραβιάσεις, υπερπτήσεις και εμπλοκές

Παρά το γεγονός ότι δήθεν προετοιμαζόμαστε με την Τουρκία να καθίσουμε για μια ακόμα φορά στο τραπέζι των συζητήσεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ενώ αύριο αναμένεται να συναντηθούν Παναγιωτόπουλος και Ακάρ στις Βρυξέλλες στο Αιγαίο οι προκλήσεις καλά κρατούν στέλνοντας μήνυμα ανοιχτών αμφισβητήσεων. Μόνο διάλογο και συνεννόηση δεν θέλει παρά την επιμονή της κυβέρνησης ότι θα μπορέσει με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας να την κατευνάσει.

Η Τουρκία ζορισμένη στο μέτωπο της Συρίας δείχνει να θέλει να ξεσπάσει στα δυτικά της και στο Αιγαίο και αυτό έκαναν και σήμερα όπου από το πρωί αναλώθηκαν σε παραβιάσεις, υπερπτήσεις και εμποκές.

Η ένταση φάνηκε από το πρωί όπου τα τούρκικα μαχητικά F-16 προχώρησαν σε 9 υπερπτήσεις  σε Οινούσσες, Παναγιά και Λειψοί. Είναι ενδεικτικό ότι οι 5 από τις  υπερπτήσεις έγιναν μέσα σε λιγότερο από μια ώρα. Οι υπερπτήσεις συμπληρώθηκαν από 43 παραβιάσεις από 10 τούρκικα μαχητικά F-16 από τα οποία τα  οπλισμένα ενώ ενεπλάκησαν και σε 9 εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 11η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (5×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 11

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 8

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 43 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 9

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Εννέα εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε ν. Οινούσσες, Παναγιά και Λειψοί.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ