Στο Αιγαίο «χτυπάει» από σήμερα η «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018» του ΠΝ

Ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία στέλνει από σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό με την μεγάλη ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018».

 

 

Ξεκίνησε σήμερα η ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018» που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Η άσκηση θα διεξαχθεί στην περιοχή του κεντρικού, βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου Πελάγους, με τη συμμετοχή του συνόλου των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε ενέργεια.

Κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, η ανάπτυξη/διατήρηση ενιαίου πνεύματος συνεργασίας και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.

Επίσης, προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ο Στρατός Ξηράς και η Πολεμική Αεροπορία, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ