Ακίνητα ΥΠΕΘΑ: Ποιο ακίνητο δόθηκε ΔΩΡΕΑΝ για να γίνει εκκλησία

Ακίνητα ΥΠΕΘΑ: Τα ακίνητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) πολλές φορές έχει ακουστεί πως θα φέρουν τεράστια χρηματικά ποσά στα χακί Ταμεία. Είναι όμως έτσι;

«Ανακύκλωση» χρημάτων μεταξύ φορέων του δημοσίου, κυρίως, έχει τελικά μέχρι τώρα η αξιοποίηση των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακίνητα του ΥΠΕΘΑ νοικιάζονται σε Δήμους και Υπουργεία και προφανώς η είσπραξη των έτσι και αλλιώς χαμηλών ποσών είναι άνευ ουσίας αφού απλά κρατικό χρήμα που έχει μπεί στην χώρα από τα δάνεια και τα μνημόνια κάνει απλά «βόλτες» ανάμεσα σε διάφορους φορείς του ευρύτερου ή στενότερου Δημόσιου τομέα.

Πέρα όμως από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και εκείνες που δεν λαμβάνεται απολύτως κανένα τίμημα. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα όταν χτίζεται μια εκκλησία.

Μια τέτοια απόφαση λήφθηκε για την κατά χρήση δωρεάν παραχώρηση του ανεξάρτητου τμήματος συνολικού εμβαδού 4.650,86 τ.μ. εκ του Στρατοπέδου «ΖΗΣΗ» στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση και λειτουργία Ιερού Ναού.

Όπως λοιπόν γίνεται και πάλι σαφές τα ακίνητα εκτός και αν βρεθεί τρόπος να προσελκύσουν χρήματα από τους παραγωγικούς τομείς της ιδιωτικής οικονομίας δεν μπορούν να προσφέρουν καμία λύση στα προβλήματα που σχετίζονται με τα οικονομικά του τόπου.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ: Ακίνητα ΥΠΕΘΑ: Πόσο νοικιάζεται η πρώην Σχολή Ευελπίδων


Εναλλακτικά η μόνη ίσως προσφορά θα μπορούσε να ήταν να αξιοποιηθούν για να στεγάζονται για παράδειγμα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ή για άλλες δραστηριότητες υπέρ του προσωπικού όπως είναι για παράδειγμα η δημιουργία παιδικών σταθμών.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ