Ακίνητα ΥΠΕΘΑ: Ποιο παραχωρείται αύριο

Ακίνητα ΥΠΕΘΑ: Άλλο ένα στρατόπεδο περνάει στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά το «πράσινο φώς» που έδωσε η πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

 

 

Το στρατόπεδο Πετροπουλάκη περνάει αύριο, Τετάρτη, και επισήμως στα χέρια του Δήμου Ζηρού.

Η απόφαση έχει παρθεί εδώ και καιρό και αύριο θα υπογραφούν τα συμβόλαια μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Ζηρού για την παραχώρηση του στρατοπέδου.

Το στρατόπεδο Πετροπουλάκη έχει συνολική έκταση περί τα 120 στρέμματα και αυτό το διάστημα φιλοξενεί πρόσφυγες (περίπου 700 άτομα συνολικά).

Στόχος του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας άλλωστε όπως έχει ανακοινωθεί είναι τα στρατόπεδα, τα οποία δεν τα χρειάζεται πια να αρχίσουν να αποδίδονται στην κοινωνία και να προσφέρουν σε αυτή.
Η κυβέρνηση πιστεύει πως αυτό είναι μια ακόμα έκφραση της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο ώστε τα ανενεργά στρατόπεδα να γίνουν χώροι αναψυχής και πρασίνου για να τα χαίρονται τα παιδιά αλλά και όλοι οι κάτοικοι των περιοχών.

Από την άλλη πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν και ποια ακίνητα τελικά υπάρχουν για να φέρουν τα χρήματα που υπολόγιζε πως μπορεί να κερδίσει το ΥΠΕΘΑ από την αξιοποιήση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ενισχυθούν τα Ταμεία των στρατιωτικών. Για αυτό και έχουν υπάρξει αντιδράσεις κυρίως από απόστρατους αλλά και στην Βουλή.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ