Ακίνητα ΥΠΕΘΑ: Ποιοι τρέχουν για τα στρατόπεδα

Ακίνητα ΥΠΕΘΑ: Η περιβόητη αξιοποίηση των ακινήτων του υπουργείου Άμυνας φαίνεται πως οδηγείται σε άλλη μια αποτυχία. 

 

Στην Μεσογείων το τελευταίο διάστημα υπήρχε η ελπίδα πως τα ακίνητα του ΥΠΕΘΑ θα έφερναν, μέσα από την αξιοποίηση τους, πάρα πολλά λέφτα στα «χακί ταμεία».

Μέχρι τώρα όμως η ελπίδα πως τα ακίνητα θα κάνουν το ΥΠΕΘΑ να πεί «όχι άλλα λεφτά» δεν δείχνει να δικαιώνεται.

Από την άλλη τα ακίνητα του ΥΠΕΘΑ αποτελούν πόθο πολλών δήμων οι οποίοι φυσικά και δεν θα δώσουν τα μυθώδη ποσά στα οποία υπολόγιζαν στην Μεσογείων.

Ο δήμος Παύλου Μελά ο οποίος απέκτησε το στρατόπεδο Παύλου Μελά πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια μαζί με τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης για να περάσουν στους δήμους τα παλιά στρατόπεδα (που σύντομα θα εμπλουτιστούν και με όσα κέντρα νεοσυλλέκτων κλείσουν).

Μάλιστα οργανώνεται και αγώνας δρόμου με θέμα «τρέχω για τα στρατόπεδα» ο οποίος όπως αναφερεται έχει στόχο πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, την «ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την ανάκτηση του δημόσιου χώρου από την κοινωνία, την απόδοση και αξιοποίηση όλων των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και αναψυχής».




 

«Η πρόσφατη απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στο Δήμο και στους πολίτες, είναι η αρχή και η μεγάλη ευκαιρία να επαναληφθεί το γεγονός σε όλα τα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων της ελληνικής επικράτειας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παύλου Μελά




 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ