Αλέξη κάν΄το όπως ο Νετανιάχου (2)

Ο Αλέξης Τσίπρας τελικά φαίνεται πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Νετανιάχου. Μένει να δούμε την επιτυχία που θα έχει στην εφαρμογή.

Πριν λίγες ώρες γράφαμε πόσο καλά θα έκανε η Ελλάδα αν ακολουθούσε το παράδειγμα του Μπ. Νετανιάχου ο οποίος έδειξε σε όλο τον κόσμο κομμάτι από drone που αναγκάστηκε να καταρρίψει στον εναέριο χώρο του ώστε να πείσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για το δίκιο του Ισραήλ.


Δείτε και:Αλέξη κάν’ το όπως ο Νετανιάχου!


Ο Πρωθυπουργός τελικά όπως έγινε γνωστό θα διεθνοποιήσει όσα γίνονται στο Αιγαίο και θα ενημερώσει μετά την τηλεφωνική τους επαφή από κοντά την Παρασκευή την Α. Μέρκελ για την νέα προκλητική τακτική που έχει υιοθετήσει η Τουρκία στο Αιγαίο. Μένει να δούμε αν η ενημέρωση θα είναι τόσο εντυπωσιακή όσο του Μπ. Νετανιάχου και αν θα κερδίσει τις διεθνείς εντυπώσεις.

Κάτι που πάντα είναι πιο εύκολο να γίνει αν κάποιος που ζητάει διεθνή στήριξη δείχνει πως πρώτα από όλους είναι ο ίδιος ισχυρός και αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του.

Εν τω μεταξύ όμως προέκυψε και άλλο ένα πεδίο που καλά θα κάνει η Ελλάδα να ακολουθήσει το Ισραήλ.

Ακόμα και αν ακούγεται απίστευτο η Αίγυπτος συμφώνησε να αγοράσει απο το Ισραήλ φυσικό αέριο αξίας 15.000.000.000 δολαρίων!

Έτσι το Ισραήλ καταφέρνει με το πιο αποτελεσματικό «όπλο» της εποχής μας, την ενέργεια, να ελέγχει έναν από τους πιο βασικούς «παίκτες» του Αραβικού κόσμου μέσα από μια εμπορική συμφωνία.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα αντί να δείχνει εξωστρέφεια κάθε μέρα κλείνεται στο καβούκι της και αρκείται στο παγκόσμιο γεωστρατηγικό παιχνίδι της διπλωματίας των αγωγών σε ρόλο κομπάρσου αν και κρατάει τα κλειδιά όλης της περιοχής όντας σε πλεονεκτική γεωγραφική θέση και με περισσότερη ασφάλεια.

Αυτό το μάθημα που ακόμα και η σαφώς μικρότερη και λιγότερη ισχυρή Κύπρος  έχει πάρει και εφαρμόζει πρωταγωνιστώντας στην Μεσόγειο πότε θα φτάσει στην Αθήνα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ