Αλέξη κάν’ το όπως ο Νετανιάχου! – ΒΙΝΤΕΟ

Η συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ θα μπορούσε να την διδάξει κάποια πολύ χρήσιμα μαθήματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Νετανιάχου έδειξε τον δρόμο.

Άφωνοι έμειναν δημοσιογράφοι, πολιτικοί, αλλά και όλοι όσοι παρακολούθουσαν την ομιλία του Νετανιάχου από την κίνηση του να δείξει κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην MSC ένα κομμάτι από drone των Ιρανών το οποίο κατέρριψαν οι Ισραηλινοί.

To Ισραήλ έχει αποφασίσει να μην δέχεται καμία απειλή και να μην αφήνει αναπάντητες τις κινήσεις που το βάζουν σε κίνδυνο. Το μήνυμα του προς τους γείτονες του είναι ξεκάθαρο.

Ξεκάθαρος όμως είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία που του δίνεται για να στρέψει την παγκόσμια κοινή γνώμη υπερ του. Μια εικόνα είναι άλλωστε χίλιες λέξεις.

Αυτό έπρεπε να κάνει και η Ελλάδα δείχνοντας μέσα από κάθε ευκαιρία τις ζημιές που υπέστη το σκάφος του Λιμενικού από έναν ατζαμή ή απλά επιθετικό Τούρκο. Το αποτέλεσμα άλλωστε δεν αλλάζει.

Αυτό  που έχει σημασία και είναι πέρα από κάθε αμφιβολία είναι πως οι Τούρκοι πάντα προκαλούν την Ελλάδα και μια φωτογραφία που θα παρουσιαζόταν στα διεθνή ΜΜΕ και θα συνοδευόταν από το κατάλληλο μήνυμα θα έδειχνε ξεκάθαρα ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα στην περιοχή μας.

Το παράδειγμα υπάρχει. Θα το ακολουθήσουμε ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ