Αλλάζει το πρόγραμμα TOTAL και ΕΝΙ στην Κυπριακή ΑΟΖ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΓΕΩΤΡΗΣΗ

Τα σχέδια του γαλλο-ιταλικού κολοσσού TOTAL και ENI για γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλάζουν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

 

Σύμφωνα με ανώτατες Κυβερνητικές πηγές οι οποίες μίλησαν στο Economy Today η κοινοπραξία ουδέποτε είχε επισημοποιήσει πρόθεση να ξεκινήσει τις νέες έρευνες από το τεμάχιο 7.

“Η κοινοπραξία θα ξεκινήσει τις νέες τις έρευνες από το σημείο ή τα σημεία που κρίνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες σε αυτό το χρονικό σημείο να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα”, ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την πάγια πρακτική των εταιρειών δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων οι στόχοι.

Σε καμία περίπτωση είπε, δεν εγείρονται ζητήματα ασφαλείας για το τεμάχιο 7.

Δύο μήνες πριν την έναρξη των γεωτρήσεων, σε αναδιαμόρφωση του αρχικού προγραμματισμού εργασιών προσανατολίζεται η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία TOTAL και ΕΝΙ, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, που συνεχίζονται.

Το κλίμα έντασης, που έχει προκαλέσει η Τουρκία στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, φαίνεται να επιδρά στους αρχικούς προγραμματισμούς του γαλλο- ιταλικού ενεργειακού κολοσσού και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα ξεκινήσει από το συγκεκριμένο τεμάχιο, αλλά από γειτονικό οικόπεδο, εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης.

Διευκρινίζεται πως η εξέλιξη δεν συνιστά υποχώρηση της κοινοπραξίας, αλλά μια κίνηση τακτικής, η οποία αποδίδεται σε λόγους, που έχουν να κάνουν με συμβατικές υποχρεώσεις, αλλά σχετίζεται σαφώς και με τα ζητήματα ασφάλειας.

 

Πηγή: economytoday

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ