Ποιους θα αστυνομεύουν οι αλλοδαποί στην ΕΛ.ΑΣ.;

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προσλάβει στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) αλλοδαπούς για να αστυνομεύουν ομοεθνείς τους στην χώρα.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας υπάρχει μια απολύτως πρακτική πλευρά σε αυτό το σχέδιο που δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε. Το ερώτημα είναι αν μπορεί στην πανσπερμία φυλών που υπάρχουν στην Ελλάδα να λειτουργήσει αποδοτικά ένα τέτοιο σχήμα. Η απάντηση είναι όχι.

Το γιατί το εξηγεί με απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο το πιο κάτω απόσπασμα από άρθρο του δημοσιογράφου Θύμιου Πέτρου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ του Σαββάτου.

Είναι αδύνατον να διαφωνήσει κανείς με όσα λέει καθώς και με το συμπέρασμα πως τελικά οι αλλοδαποί αστυνομικοί θα μπορούν να αστυνομεύουν μόνο Έλληνες αφού οι Έλληνες θα εξακολουθήσουν να αστυνομεύουν τους αλλοδαπούς. Γιατί θα συμβεί αυτό;

Δείτε σε ένα μικρό απόσπασμα την εξήγηση:

Μπορούμε να ασφάλεια να προβλέψουμε ότι το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, είναι κάτι ανάλογο με αυτό της «εντοπιότητος».

Κατά παράδοσιν η Αστυνομία αποφεύγει να στέλνει σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα αστυνομικούς που κατάγονται από αυτά, προκειμένου να αποφευχθεί η άμβλυνσις της εφαρμογής των νόμων εξ αιτίας των προσωπικών σχέσεων που μπορεί να υπάρχουν.

Αντιστοίχως κάποιοι αξιωματικοί, δικαίως θα επισημάνουν ότι δεν είναι δυνατόν να βάλουν Αφγανούς να ελέγξουν Αφγανούς ή Πακιστανούς να ελέγξουν Πακιστανούς.

Υπάρχουν βεβαίως και χειρότερα, όπως το αναμιχθούν εθνότητες που εχθρεύονται η μια την άλλη.

Για παράδειγμα να σταλούν Πακιστανοί να ελέγξουν Ινδούς ή Νιγηριανοί να ελέγξουν Γκανέζους!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ