Η προπαγάνδα των εθνομηδενιστών για τη “βία των Ελλήνων” στην Τριπολιτσά

ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ

Του Κωνσταντίνου Θ. Λαμπρόπουλου, Ανώτερου Στρατηγικού Αναλυτή, Εταίρου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης *

 

Επειδή θ’ αρχίσει λόγω της ημέρας, η κλασική πλέον προπαγάνδα για την Τριπολιτσά και την σφαγή των Tούρκων που ακολούθησε, καλό είναι να ληφθούν υπόψη τα εξής:

Πράγματι όταν εισήλθαν οι Έλληνες στη πόλη δεν άφησαν τούρκο ζωντανό. Ο Κολοκοτρώνης αναφέρει στa Απομνημονεύματα:

“Το ασκέρι, όπου ήτον μέσα, το Ελληνικόν, έκοβε και εσκότωνε, από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άνδρες, τριάντα δύο χιλιάδες, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς. Ένας Υδραίος έσφαξε ενενήντα. Έλληνες εσκοτώθηκαν εκατόν”.

Επειδή είμαστε έντιμοι, ουδείς Έλληνας αρνήθηκε ποτέ το γεγονός. Θα πρέπει όμως για την έκταση της σφαγής να ληφθεί υπόψη μία συγκεκριμένη παράμετρος:

Η Τριπολιτσά ήταν το κέντρο της οθωμανικής διοίκησης της Πελοποννήσου, συνυφασμένη με πλείστες σφαγές, εκτελέσεις, ανασκολοπισμούς  κτλ των Ελλήνων από τους Οθωμανούς.

Στην Τριπολιτσά υπήρχε ο λεγόμενος Πλάτανος του Μαρτυρίου όπου κρεμάστηκαν εκατοντάδες Έλληνες που μαρτύρησαν για την Πίστη και την Πατρίδα.

Τα 400 χρόνια δουλείας με δεκάδες Επαναστάσεις που πνίγηκαν στο αίμα με πρόσφατη τα Ορλωφικά και τις σφαγές στην Πελοπόννησο το 1806 ήταν τόσο νωπά, που το αίσθημα εκδίκησης δεν δυνατό να αποτραπεί.

Παρά ταύτα, οι οπλαρχηγοί ιδίως ο Δημήτριος Υψηλάντης προσπάθησαν να αποτρέψουν την σφαγή.

Οι πρόγονοί μας που έκαναν την Επανάσταση ήταν σφυρηλατημένοι στο αίμα στον θάνατο και στη θυσία. Δεν θα έραιναν με λουλούδια τους δυνάστες του Γένους.

Το σύνθημα “Μη μείνει τούρκος στον Μωριά μηδέ στον κόσμο όλο” δεν ήταν τυχαίο. Απηχούσε τον αποτροπιασμό των Ελλήνων για τα αμέτρητα εγκλήματα των Τούρκων που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους και την δίψα για εκδίκηση για όσους μαρτύρησαν.

Καταδικαστέα σαφώς η σφαγή αλλά η κριτική δεν μπορεί να γίνεται εκ του καναπέ μη λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα.

Όποια λοιπόν συσχέτιση  με τις συστηματικές γενοκτονίες που διέπραξαν οι Οθωμανοί κατά τη διάρκεια της Επανάστασης και μετέπειτα, είναι εκ του πονηρού, είναι απόρροια του εργαλειοποιημένου εθνομηδενισμού και της παραχάραξης της ιστορίας για αλλότρια συμφέροντα.

ΥΓ:  Οι Τούρκοι ήδη ανάρτησαν για την ημέρα. Ας ελπίσουμε να μην τους δώσουν επιπρόσθετο πάτημα οι “γνωστοί” εθνομηδενιστές που στηλίτευαν τη “βία της Επανάστασης”

 


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ


 

 

*Ανάρτηση στο facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ