Αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk: Ποιοι δεν τα θέλουν στην Ελλάδα

Τα αμερικανικά ελικόπτερα UH-60L Black Hawk που έφτασαν στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Στον Πάνο Καμμένο στέλνει το ΚΚΕ ο Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να μάθουν οι Βουλευτές του για την έγκριση και τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των αμερικανικών ελικοπτέρων UH-60L Black Hawk στην Θεσσαλονίκη.

Η απάντηση από το ΥΠΕΞ έρχεται μετά από ερώτηση στην Βουλή του ΚΚΕ.

Ερώτηση που σχετίζεται όπως λέει το ΚΚΕ με τη χρησιμοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από τον αμερικανικό στρατό για στρατιωτικούς σκοπούς και την κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Θανάσης Παφίλης και Σταύρος Τάσσος.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Στις 25 Φλεβάρη, η ζώνη ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης έζησε ξανά σκηνές του 1999, καθώς έδεσε στο λιμάνι εμπορικό πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέροντας 8 ελικόπτερα τύπου UH-60 Blackhawk της 10ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, καθώς και υλικά σε κοντέινερ, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής επιχείρησης “Atlantic Resolve”.

Να σημειωθεί πως η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε στη ζώνη ευθύνης του ΟΛΘ, υπό το βλέμμα του ίδιου του Αμερικανού πρέσβη, Geoffrey Pyatt, ο οποίος, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι “πρόκειται για μια καταπληκτική ευκαιρία για αλληλεπίδραση μεταξύ Αμερικανών και Ελλήνων στρατιωτών προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ικανότητές τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να ακονίσουν την τεχνογνωσία τους”.

Έχει τεράστιες ευθύνες η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες και υπηρετώντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης, παραδίδει “γην και ύδωρ”, συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και κάθε στιγμή δείχνει τη διάθεσή της να εμπλέξει τη χώρα ακόμα περισσότερο.

Με δεδομένο ότι οι εντεινόμενοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί, οι κλιμακούμενες επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης, ανοίγουν ζητήματα αλλαγής συνόρων και αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων σε μια ευρύτερη περιοχή, ματώνοντας ξανά και ξανά τους λαούς,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στο λαϊκό αίτημα να σταματήσει η μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και των άλλων ελληνικών λιμανιών σε σταθμούς ανεφοδιασμού του αμερικανικού στρατού και γενικότερα των διάφορων πολεμικών μηχανών που κινούνται στο πλαίσιο μετατροπής της χώρα μας σε ορμητήριο στήριξης ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ